Hoofdverdachte van drugslab aan de Veerweg in Anna Paulowna komt na zo’n acht maanden voorarrest vrij

Het drugslab aan de Veerweg in Anna Paulowna.

Het drugslab aan de Veerweg in Anna Paulowna.© Archieffoto

Frits Verhagen
Anna Paulowna

De hoofdverdachte in de zaak van het drugslab aan de Veerweg in Anna Paulowna, de 31-jarige Dennis D. uit Badhoevedorp, komt woensdagmiddag op vrije voeten. Dat heeft de rechtbank in Haarlem dinsdag bekendgemaakt.

Raadsvrouw Nancy Dekens van D. hield maandag voor de rechtbank een vurig pleidooi om haar cliënt na zo'n acht maanden voorarrest vrij te laten. Volgens haar mag de voorlopige hechtenis geen voorschot zijn op de uiteindelijke straf.

Spil

De officier van justitie verzette zich tegen vrijlating van D. Justitie ziet in Dennis D. de spil van de organisatie die het drugslab in Anna Paulowna heeft opgezet. De Badhoevedorper zou er veel geld mee hebben verdiend dat vervolgens is witgewassen met onder meer de aankoop van appartementen in Spanje.

Eerder werden de vader en een oom van Dennis D. op vrije voeten gesteld. Zij gelden nog wel als verdachten.

Het drugslab aan de Veerweg in Anna Paulowna werd februari vorig jaar ontmanteld. Er werden synthetische drugs geproduceerd. De politie nam ook 535 liter ruwe amfetamineolie in beslag.

Wanneer de strafzaak tegen de drie verdachten inhoudelijk wordt behandeld is nog niet bekend. Er worden eerst nog meerdere getuigen gehoord, onder wie enkele politiemensen.

Lees ook: Hoofdverdachte zaak drugslab Anna Paulowna wil na acht maanden cel naar huis

Lees ook: Hoofdverdachte in zaak drugslab Anna Paulowna mocht bij geboorte van kind zijn, maar moet nu terug de cel in

Lees ook: Drugslab Anna Paulowna was al een jaar actief. Dat valt op te maken uit Encrochat-berichten van tot zeven jaar cel veroordeelde hoofdverdachte

Lees ook: Drugslaboratorium in Anna Paulowna, waar amfetamineolie werd geproduceerd, stond onder leiding van belangrijke schakel uit Nederlands drugsnetwerk. Negen jaar cel geëist tegen man (51)

Lees ook: Een drugslaboratorium ziet er niet indrukwekkend uit, maar levert wel veel risico’s op, zoals brand- en ontploffingsgevaar

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.