Uitbaters blijven nog tot 1 juli 2022 in De Welkomst in Onderdijk

Leo Blank
Onderdijk

Uitbaters Wilma van Eerden en Gerard Mulder van café-restaurant De Welkomst in Onderdijk blijven tot 1 juli volgend jaar in de zaak. Dat is afgesproken met de vier ondernemers die het horecabedrijf hebben gekocht.

Peter en Arjan Smak en Ronald en Jaap Grooteman willen het ruim honderd jaar oude etablissement in het centrum van het dorp niet verloren laten gaan nu de huidige eigenaren hebben aangegeven te stoppen. De Welkomst wordt sinds 1997 gerund door Van Eerden.

De overname is in kannen en kruiken. Eind dit jaar wordt de transactie definitief beklonken en mogen de lokale ondernemers zich officieel de nieuwe eigenaren noemen. Het is de bedoeling dat ze de horecagelegenheid verkopen of een pachter zoeken.

Om het plan financieel haalbaar te maken komen er op de plek waar zich nu nog de feestzaal bevindt en een aangrenzende woning met schuur staat appartementen voor met name starters uit Onderdijk. Het viertal mikte op twaalf appartementen, maar dat aantal vindt de gemeente Medemblik te hoog. Er wordt nu gewerkt aan een aangepast ontwerp.

Wilma van Eerden meldt dat de indruk is ontstaan dat zij en Gerard per 31 december dit jaar al vertrekken. ,,Maar we blijven nog tot 1 juli 2022. We krijgen er veel vragen over van klanten. We staan dus bijna nog een jaar in ons café-restaurant.”

Lees ook: Ruim honderd jaar oud café De Welkomst dreigt te verdwijnen. Hoe vier ondernemers proberen het hart van het dorp te redden

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen