Voetbaltoernooi Kogge Cup in Spierdijk afgelast uit vrees voor veel bezoekers

Leo Blank
Spierdijk

Voor de tweede jaar vindt het voetbaltoernooi om de Kogge Cup geen doorgang.

De strijd om de als Fred Faijdherbe Cup bekend staande bokaal, vernoemd naar de in 2012 overleden voorzitter van Kwiek ’78, zou zaterdag net als vorig jaar worden gehouden bij Sint George. Hieraan doen eerste teams van de zeven voetbalclubs uit Koggenland mee, aangevuld met Oosthuizen. Deelnemers zouden in twee poules tegen elkaar uitkomen. Met ’s avonds de finale.

Maar het bestuur durfde het risico niet te nemen vanwege de verwachte grote toeloop van bezoekers en de drukte in de kantine. ,,Hoe houden we alles in de hand? Mensen zijn blij als er iets te doen is. Het voetbal is leuk, maar het toernooi draait vooral om de gezelligheid”, zegt voorzitter Pascal Klaver.

De gemeente Koggenland liet de beslissing over aan Sint George. ,,En de KNVB laat alles in het midden”, aldus Klaver.

Het bestuur zag geen heil in controles bij de poort. En de voorzitter vindt het niet kunnen dat een sportclub een evenement met veel bezoekers houdt terwijl de horeca vrijwel niets mag. Hij hoop dat driemaal scheepsrecht is en Sint George in 2022 het toernooi alsnog kan organiseren. Zaterdag (vijf uur) speelt Sint George nu een oefenduel tegen Oosthuizen.

Leo Blank

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen