DEM voldoet niet aan eigen verwachtingen en reist dus voor niks naar Zuid-Limburg

Henny Beijer
Heerlerheide

Derdedivisionist DEM heeft het hoge niveau van de bekerwedstrijd tegen het sterke Sparta Nijkerk vorige week niet weten vast te houden. De ploeg van Kiri Kalaitzis ging in Zuid-Limburg met 3-0 onderuit tegen Groene Ster.

De verwachtingen waren in het Beverwijkse kamp best hoog gespannen. De generale repetitie vorige week zaterdag thuis in de voorronde van de KNVB-beker zorgde immers voor het nodige vertrouwen in de selectie van Kalaitzis. Het kwam er zondag in de seizoen ouverture echter niet uit.

Slordig

,,We waren de hele wedstrijd te slordig aan de bal, maakten ook voortdurend de verkeerde keuzes. Daarmee hielpen we de tegenstander in het zadel.” Een tegenstander die in de ogen van de Heemskerkse oefenmeester overigens niet behoort tot de topploegen in de competitie.

,,Maar ze deden het vanmiddag wel gewoon goed, hoor, daar kan ik niets van zeggen. Ze profiteerden van wat er bij ons niet goed ging. In die zin is hun zege en dus onze nederlaag verdiend.”

De wedstrijd werd opengebroken via een strafschop, het gevolg van een ongelukkig en ook onnodige ingreep op de achterlijn. Dylan Zwartjes schoot de terecht toegekende penalty onberispelijk in.

Dribbelen

Luttele minuten later verdubbelde de thuisploeg de marge zelfs naar 2-0. Safouane Ashadir mocht vrijuit dribbelen en koos in de afronding slim de korte hoek. ,,Vooral die tweede goal viel te snel, dan loop je achter de feiten aan.”

De opdracht werd er na de rust schier onmogelijk op nadat Bryan Simons er direct 3-0 van maakte. ,,Het plan was om de eerste fase na rust goed door te komen en zelf weer in ons spel te komen. De ploeg heeft er ook wel zijn best voor gedaan, maar het zat er vanmiddag simpelweg niet in’’, aldus Kalaitzis. ,,Overspelen naar de goede kleur bleek vaak al lastig, dus ja … Dan zie je ook wel dat het voor sommige jonge jongens nog lastig is om sober en effectief te spelen. Je zult elke wedstrijd opnieuw arbeid moeten leveren, ook als het tegenzit.”

DEM: Flecken, Frimpong, Van Geenen, Verswijveren, Schavemaker, Wolters, Owusu-ansah, Klaver, Kok, Gencer, De Goede (wissels: Obioha, Herraez Gallego, Altun, Van Gelderen, Man)

Voetbal derde divisie

Groene Ster - DEM 3-0

20. Dylan Zwartjes (pen) 1-0, 23. Safouane Ashadir 2-0, 57. Bryan Simons 3-0.

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen