Vooral kermisborrels en kinderpret tijdens kermis Westwoud, ondanks aanhoudende regen.

De Party blijkt de grote publiekstrekker op de kleine kermis van Westwoud.© foto Jaap van der Pijll

Tanja Koopen
Westwoud

Vierjarige Suze vermaakt zich uitstekend in de tentakels van de reuzejump. En bij de goktent is het dringen.

Kermis in Westwoud op zondagmiddag. Muziek schalt over het parkeerterreintje bij dorpshuis De Schalm. De regen is net overgegaan in miezeren, dus veel jonge ouders nemen de kans te baat om met hun kroost het kermisterrein over te gaan.

Veel gokvermaak, met als bijkomend voordeel dat je onder het tentdoek kunt schuilen. De draaimolen doet het goed, maar grote trekker is toch de Party, die het gillend publiek alle kanten op doet hossen.

(Tekst gaat door onder de foto)

Suze (4) hangt in de touwen van de trampoline tussen de buien door.© foto Jaap van der Pijll

Vierjarige Suze vermaakt zich op de trampolines, dus moeder Mieke Bot vermaakt zich ook. ,,De kinderen merken niet dat het niet is als andere kermissen.’’ Dat merkt exploitant Roel Zilver van dorpshuis De Schalm wel. Hij kreeg tot zijn spijt niet tijdig de vergunningen rond voor een feesttent met muziek, dus schuilen nu wat gasten onder de partytent.

(Tekst gaat door onder de foto)

De draaimolen is gegarandeerd kindervermaak.© foto Jaap van der Pijll

,,Het is hier niet drukker dan anders, het is al anderhalf jaar worstelen.’’ Kleintjes vermaken zich in de gymzaal, hun moeders aan de bar. Jammer, vindt Zilver wel dat pal achter zijn tent op zaterdagavond kermisborrels met pakweg driehonderd man opduiken. Aan de overkant van de kermis worden ook voorbereidingen getroffen, het bier wordt aangesleept. ,,Ik snap ook wel dat de gemeente lastig kan handhaven, maar dat zou natuurlijk eigenlijk wel moeten. Dan zaten ze nu bij mij. Nou ja, volgend jaar nieuwe kansen.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen