Paardenvrouw Marloes van der Vis-Bakker mag zich nu Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen. De supervrijwilliger zet zich al veertig jaar in als bestuurder in de paardensport

Marloes van der Vis-Bakker geniet van de toespraak van burgemeester Michiel Uitdehaag.© Foto Gertha Wessels

Stralend: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.© Foto Gertha Wessels

1 / 2
Anja Roubos
Den Burg

Marloes van der Vis-Bakker mag zich sinds zondagmiddag Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Zij kreeg de koninklijke onderscheiding van burgemeester Michiel Uitdehaag na afloop van een wedstrijd van Paardensportvereniging Texel in Manege Akenburg.

De Texelse heeft zich in de loop van meer dan veertig jaar ontwikkeld tot een supervrijwilliger. In de jaren 1978 tot en met 1980 was zij bestuurslid van zowel Surfclub Texel en Dorpscommissie Oosterend als Oosterend Present.

Al vanaf 1987 is zij bestuurslid van organisaties op het gebied van de lokale paardensport: Stichting Overdekte Manege Texel, rijvereniging De Waddenruiters, ponyclub De Kleppertjes en Paardensportvereniging Texel.

Uitdehaag prees haar enorme kennis van het reilen en zeilen binnen de paardensport. Ze is ook betrokken bij de dressuurcommissie, waarvoor zij al het papierwerk voor de wedstrijden verzorgt.

Texelweekend

Marloes van der Vis was in 1987 een van de oprichters van het Texelweekend, een driedaags evenement dat ieder jaar rond eind april wordt gehouden. Al 33 jaar is zij als voorzitter en organisator de kartrekker van dit evenement, dat veel deelnemers van de ’overkant’ trekt. Vanaf de start van de inschrijving in januari is zij bijna dagelijks bezig met de administratie.

Het evenement genereert jaarlijks een mooi bedrag voor de clubkas, waardoor het lidmaatschap en het lesgeld voor de leden laag kunnen blijven en er een reserve is opgebouwd. Een deel hiervan is onlangs geïnvesteerd in de accommodatie van de vereniging.

(Tekst loopt door onder de foto)

In verband met de coronamaatregelen nam haar echtgenoot het opspelden van de onderscheiding voor zijn rekening.© Foto Gertha Wessels

Door corona is het Texelweekend al een paar keer uitgesteld, ook nu weer. Daarom kreeg Van der Vis haar koninklijke onderscheiding zondag na een andere wedstrijd.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.