Koningskinderen breidt Goois kinderopvangimperium verder uit in Muiden; ’Het tinnen soldaatje’ opent volgend jaar in voormalig laboratorium van Kruitfabriek

In het laboratorium, links, komt een vestiging van Koningskinderen.© Foto Margot Brakel

Joyce Huibers
Muiden

De Gooise kinderopvangorganisatie Koningskinderen gaat een tweede locatie in Muiden openen. In het voormalige laboratorium van de Kruitfabriek start medio volgend jaar een kinderdagverblijf met BSO.

Op deze locatie in de nieuwe wijk De Krijgsman kunnen straks ongeveer zestig kinderen tussen de nul en vier jaar worden opgevangen en veertig kinderen tussen de vier en twaalf jaar. Eerder dit jaar werd al bekend dat Koningskinderen in 2022 ook start op zorglandgoed Hoogerlust op de rand met Weesp. Daar komt plek voor 144 kinderen.

Nijpend tekort

Sinds dat laatste nieuws bekend werd, hebben honderden ouders zich bij de kinderopvangorganisatie gemeld, volgens algemeen directeur Jelmer Kruijt. Te veel om allemaal op Hoogerlust te kunnen plaatsen. Kruijt is dan ook blij dat een tweede locatie is gevonden naast restaurant ’De Kruidfabriek by Lute’ en de toekomstige Albert Heijn. Het lost volgens hem een deel van het nijpende tekort aan kinder- en buitenschoolse opvang in Muiden op.

Het voormalige laboratorium moet nog deels verbouwd worden. Wel is de naam van de nieuwe locatie al bekend: ’Het tinnen soldaatje’. Een duidelijke knipoog naar het verleden van het gebouw.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen