Burgemeester Van Dam opent ’De Havenboet’ in historische hoek van Oeverse haven

De opening van de werkplaats en ontmoetingsruimte door burgemeester Rian van Dam trok veel belangstelling in de haven van Den Oever.© Foto’s Red Mouse

Van onze verslaggever
Den Oever

Burgemeester Rian van Dam opende zaterdag onder grote belangstelling de werkplaats en ontmoetingsruimte van de stichting Onderdak Nautisch Erfgoed Wieringen in de haven van Den Oever.

Ze arriveerde met het oudste bootje, het Wieringer skuutje de ’Wieringer 60’, en onthulde aansluitend de naam van de nieuwe plek, die door het leven zal gaan als: De Havenboet’.

Van Dam sprak haar bewondering uit voor alle vrijwilligers van de stichting die grotendeels zelf werkplaats bouwden die pal naast het Peilschaalhuisje staat in de historische hoek van de haven van Den Oever.

Burgemeester Van Dam in afwachting van het moment om de officiële opening van de nieuwe werkplaats te verrichten.

Het is de plek waar in een grijs verleden de visafslag van Den Oever was gevestigd. Het is de bedoeling dat in de werkplaats kleine klusjes voor historische schepen worden uitgevoerd. Verder zijn er onder meer cursussen te volgen op het gebied van zeilnaaien en zeiltheorie.

Buiten het gebouw staan informatieborden, waarop gegevens van de historische visserij, schepen en de haven is te vinden. Het gebouw waaraan vrijwilligers 2500 uur hebben besteed is mede tot stand gekomen door subsidies en een flinke schenking van een particulier die anoniem wil blijven.

De stichting is opgericht voor het steunen van activiteiten die direct of indirect betrekking hebben op het historisch Wieringer nautisch erfgoed.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.