Hovocubo-trainer Sander van Dijk heeft genoten van oefenduel tegen Lille: ’In deze wedstrijd zat alles wat zaalvoetbal aantrekkelijk maakt: strijd, inzet, mooi positiespel en goed voetbal’

Het ging er stevig aan toe in het oefenduel tussen Hovocubo en Lille.© Foto Jaap van der Pijll

Robin Kaandorp
Hoorn

Winnen of verliezen in de voorbereiding op een nieuw seizoen is natuurlijk niet het belangrijkste, maar de verbetenheid waarmee Hovocubo in de slotminuut nog op zoek ging naar een gelijkmaker gaf al aan dat het treffen tegen Mouvaux Lille als meer aanvoelde dan zomaar een oefenpotje.

Die gelijkmaker kwam er niet, de Franse bezoekers wonnen met 4-5. Iets waar de thuisploeg snel vrede mee had. ,,Ik heb op de bank vooral zitten genieten”, sprak Hovocubo-coach Sander van Dijk. ,,In deze wedstrijd zat alles wat zaalvoetbal aantrekkelijk maakt: strijd, inzet, mooi positiespel en goed voetbal.”

Mouvaux Lille werd afgelopen seizoen tweede in de Frankrijk hoogste klasse en wil komend seizoen een gooi doen naar de titel. Het team herbergt diverse spelers uit topzaalvoetballanden als Spanje en Brazilië en liet in Hoorn al snel blijken een tegenstander van formaat te zijn. De 0-1 werd nog door de thuisploeg beantwoord met een doelpunt van Soufian Charraoui, maar nadat het in de tweede helft snel 1-3 werd, leek Lille het duel ruim naar zich toe te trekken. ,,Het was echt klasse van mijn team dat de ploeg zo goed terugkwam”, stelde Van Dijk.

Via een mooie aanval, waarbij Charraoui aangever en Lahcen Bouyouzan afmaker was, kwam Hovocubo terug tot 2-3. Appie Attahiri was grotendeels verantwoordelijk voor de gelijkmaker, al werd de bal uiteindelijk door een Lille-verdediger langs de eigen keeper gewerkt.

Tussen de twee treffers in lag het spel enige tijd stil na een curieus incident. Tijdens een Franse aanval rolde er een drinkbus het veld in die precies tegen de bal aankwam. Dat leverde veel consternatie op aan de zijde van Mouvaux Lille. ,,Dat had niet mogen gebeuren. Het was superslordig van onze kant en daar hebben we ook onze excuses voor aangeboden”, blikte Van Dijk terug. ,,Al vond ik de reactie wel een beetje overdreven.” Het team van coach Tiago Polido wilde pas doorspelen als er een speler van Hovocubo voor het voorval met rood bestraft werd. ,,En toen heeft Yoshua St. Juste zich maar opgeofferd.”

Niet lang na de 3-3 kwamen de bezoekers weer op voorsprong, maar met de mooiste treffer van de avond werd een spannend slot ingeleid. Charraoui en Bouyouzan stuurde met een fraaie combinatie de Lille-defensie het bos in, waarna Charraoui de bal binnenschoot. Het bleek niet genoeg. Een minuut voor tijd viel de 4-5, een achterstand die in een verhitte slotfase niet meer goedgemaakt werd.

Het was het tweede verlies op rij in de oefencampagne van de landskampioen. ,,Maar waar het spel afgelopen week tegen Lebo heel slecht was, was het vandaag heel goed’’, keek Van Dijk tevreden terug. ,,We zijn inmiddels compleet, alleen moeten sommige jongens nog wat fitter worden. Dus zullen we als team verder groeien. Vandaag werden we bijvoorbeeld een paar keer bij standaardsituaties verrast, dat is iets om komende week aan te werken.”

Volgende week zaterdag speelt Hovocubo in De Opgang tegen de Franse kampioen ACCS, met zaalvoetbalicoon Ricardinho in de gelederen. De aftrap is om 15.30 uur.

zaalvoetbal

HovocuboMouvaux Lille4-5

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen