Vrolijk schuimfeest in winkelcentrum Velserbroek: ’We hebben lekker met het sop gevochten’

Lang leve de lol.

Lang leve de lol.© United Photos/Toussaint Kluiters

Sop, sop en nog eens sop.

Sop, sop en nog eens sop.© United Photos/Toussaint Kluiters

Mag het schuimkanon weer aan?

Mag het schuimkanon weer aan?© foto kees de boer

1 / 4
Kees de Boer
Velserbroek

Een bubbelbad, een schuimkanon en zelf droge kleding en handdoek meenemen. Zaterdag konden kinderen in winkelcentrum Velserbroek naar hartenlust ravotten in een enorm bad met schuim.

Vanaf twaalf uur ’s middags gaat het schuimkanon aan voor de ’Super Schuimparty’. En gelijk zijn er al kinderen die van de gelegenheid gebruik maken om zich eens lekker onder te dompelen in het witte sop.

Mason en Steffano stappen na een stevige badderpartij allebei met een toeter van schuim op hun hoofd het bad uit. ,,We hebben lekker met het sop gevochten”, zegt Mason. ,,En ik heb ook nog gedoken”, zegt Steffano, wrijvend over zijn buik. ,,Dat was alleen wel een beetje pijnlijk op die stenen.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Mam, ik ben het!

Mam, ik ben het!© United Photos/Toussaint Kluiters

Voor veel kinderen kan het allemaal niet gek genoeg. Helemaal niet als het lied ’Van links naar rechts’ van de Snollebollekes uit de speakers beukt. Kinderen zingen de tekst mee, er wordt ritmisch op de badrand geslagen en er wordt natuurlijk op de maat door het schuim van links naar rechts bewogen.

De achtjarige Boaz vindt het allemaal prachtig, zegt hij. ,,Ik vind het ook gaaf dat je lekker vies mag worden”, zegt hij, het sop uit zijn ogen wrijvend. ,,Ik ben er wel twee uur in geweest, denk ik.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Boaz heeft een duik gemaakt.

Boaz heeft een duik gemaakt.© foto kees de boer

Toch is het niet alleen maar lol wat de klok slaat, want het jongetje vertelt ook dat hij veel schuim in zijn mond heeft gehad. ,,Ah joh, dat hoort erbij”, lacht zijn moeder. Wat bij Boaz wel weer heel goed ging was het duiken, vertelt hij. ,,Dat deed helemaal geen pijn.”

Bacardi-lemon

Ondertussen gaat het vrolijke schuimfeest in hoog tempo door, onder muzikale begeleiding van het ene na het andere après-ski nummer. Bij het nummer ’Ik wil zwemmen in Bacardi-lemon’ spuit het schuimkanon nog maar eens een extra portie sop in het bad. Het prikkelt de creativiteit van de jeugdige deelnemers. Terwijl een moeder met haar smartphone aan het filmen is, komt haar dochter enthousiast naar de badrand met twee witte borsten van sop. ,,Kijk mam, ik heb tieten”, plaagt ze haar moeder. Een jochie is wat kuiser, die laat spierballen van schuim aan zijn vader zien.

En zo bleef het nog lang onrustig in het winkelcentrum zaterdag.

,,We hebben het vorig jaar ook hier in het winkelcentrum gedaan en toen was het ook een groot succes”, zegt mede-organisator Jeanette Dijkmann. ,,Een mooie afsluiting van de schoolvakantie zo.”

Kent iemand mij nog?

Kent iemand mij nog?© United Photos/Toussaint Kluiters

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen