Dorper kermis 2021 is ook een succes naast De Riepel; Geen spuitvoetbal, zondagochtend wel katknuppelen

Intens genieten en het ook best wel erg spannend vinden tegelijk, met z’n tweetjes in de zweefmolen op de Dorper Kermis. Die is ditmaal naast De Riepel in Julianadorp in volle gang en duurt tot en met maandagavond.© Foto’s Red Mouse

Richard Zut
Julianadorp

Een andere locatie vanwege coronamaatregelen of niet; heel veel Julianadorpers weten de Dorper kermis prima te vinden die vrijdagavond begon te draaien op het ruime parkeerterrein van winkelcentrum De Riepel.

Daar staan verschillende goedbezochte attracties klaar voor het kermispubliek, zoals botsauto’s, reuzenrad Happy Wheel, de zweefmolen, een schietsaloon en enkele kinderdraaimolens die het ook altijd goed doen bij ouders met peuters en kleuters. Verder ook allerlei kramen met suikerspinnen, verse oliebollen, popcorn en snacks.

Om het kermisterrein heen staan dranghekken en wordt door beveiligers toegezien op naleving van de regels die op grote borden bij de entree te zien zijn. Ook is er een aangegeven looproute en wordt in de gaten gehouden of er niet te veel mensen op het terrein aanwezig zijn, zodat anderhalve meter afstand houden goed mogelijk is.

Geheel los daarvan spat het kermisvertier er helemaal af, gezien de blije koppies van de jeugd met hun ouders en soms opa’s en oma’s, en de glimlach op de opgewonden gezichten van over de kermis dartelende tieners die zich zo te zien ook uitstekend vermaken.

De kermis duurt nog tot en met maandagavond. Zaterdag, zondag en maandag is de kermis geopend van 14 tot 23 uur. Het traditionele spuitvoetbal gaat vanwege coronamaatregelen niet door. Het katknuppelen gaat zondag wel door en de inschrijving daarvoor is open vanaf 10 uur.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.