Bussum Cultureel gaat definitief door en duurt als vanouds weer drie dagen: Zonder grote muziekpodia, maar met openluchtfilm, culturele markt en art fair

Dansoptreden op he Wilhelminaplantsoen.

Dansoptreden op he Wilhelminaplantsoen.© Archieffoto Studio Kastermans

Joyce Huibers
Bussum

De achttiende editie van Bussum Cultureel gaat definitief door en duurt drie dagen, van 17 tot en met 19 september. Wel kent het festival nog een aangepast programma. Zo zijn grote muziekpodia nog niet mogelijk.

Vorig jaar was Bussum Cultureel vanwege corona gereduceerd tot een dag. Marc Maassen, voorzitter van de Stichting Bussum Cultureel is dan ook heel blij dat het culturele festival nu weer uitgebreider plaats kan vinden met een gevarieerd programma.

(Tekst gaat door onder de foto)

Bussum Cultureel duurt net als vanouds weer drie dagen.

Bussum Cultureel duurt net als vanouds weer drie dagen.© Archieffoto Studio Kastermans

’Tot op het laatst was het spannend. We hebben veel overleg gehad met de gemeente Gooise Meren en met vele culturele instellingen om een gepast programma te kunnen bieden. Wat er nu ligt is natuurlijk anders dan normaal, maar uiteindelijk zijn we heel tevreden. Er is gelukkig binnen de huidige omstandigheden nog heel veel mogelijk”, zo laat hij via een persbericht weten.

Openluchtbioscoop

Vrijdag 17 september wordt het startschot gegeven met een filmvoorstelling in de tuin van de Tindalvilla aan de Nieuwe ’s Gravelandseweg in Bussum. Samen met Filmhuis Bussum wordt binnenkort de film gepresenteerd die vertoond wordt tijdens de openluchtbioscoop.

(Tekst gaat door onder de foto)

Openluchtbioscoop bij Tindalvilla

Openluchtbioscoop bij Tindalvilla

Zaterdag 18 september presenteren verenigingen uit Gooise Meren zich tijdens de Culturele Markt op het Wilhelminaplantsoen en in de Havenstraat. Op het Wilhelminaplantsoen is op zaterdag een terras met catering aanwezig. Tijdens de Culturele Markt zijn er vele korte optredens met theater, dans en muziek en diverse kinderactiviteiten.

Zondag 19 september, de laatste dag van Bussum Cultureel, ontmoeten kunstliefhebbers en lokale kunstenaars elkaar tijdens de Art Fair Gooise Meren op het terrein van Fier aan de Dr. Abraham Kuyperlaan naast Spant!. Ook hier treden diverse artiesten op en worden voor de kinderen doorlopend films vertoond in de Poterne.

De Langste Eettafel

De organisatie is nog in overleg met de horeca van de Kapelstraat over de vorm van De Langste Eettafel. Dit onderdeel is altijd een groot succes en een mooie traditie om met deze bijzondere gedekte tafel het festival af te kunnen sluiten. Zodra bekend is of het gaat lukken en de vorm en uitvoering duidelijk zijn, kan men via www.bussumcultureel.nl een plaatsje aan tafel reserveren. Artiesten, kunstenaars, creatieve en culturele ondernemers en instellingen kunnen zich via deze site ook aanmelden voor een optreden of deelname aan de Culturele Markt of Art Fair Gooise Meren.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen