Drugswoning in Middenbeemster gesloten na vondst hard- en softdrugs

Van onze verslaggever
Middenbeemster

Een drugswoning aan de Westerhem in Middenbeemster is dinsdag gesloten door burgemeester Karen Heerschop van Beemster. Bij een strafrechtelijk onderzoek van de politie is handel in harddrugs geconstateerd vanuit de woning in Middenbeemster. Bij een huiszoeking zijn vervolgens grote handelshoeveelheden hard- en softdrugs aangetroffen in de woning.

Het strafrechtelijk onderzoek is door de politie gestart omdat er zes anonieme meldingen waren gemaakt over drugshandel vanuit de woning. Bij de huiszoeking zijn onder andere grote handelshoeveelheden XTC, cocaïne en hennep aangetroffen. Gezien de grote hoeveelheid is ervoor gekozen om de woning voor drie maanden te sluiten.

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een woning. Dit mag alleen voor een bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik, of als sprake is van voorbereiding daartoe. Het besluit van burgemeester Heerschop betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen de woning voor drie maanden niet mogen betreden.

De sluiting is bedoeld om te doorbreken dat de woning bekendstaat als drugswoning en om de openbare orde te herstellen. ,,Ondermijnende drugscriminaliteit, zoals drugshandel, drugsoverlast en drugsproductie vormt namelijk een ernstige inbreuk op de openbare orde en leiden tot een onveilige en onprettige omgeving en wordt daarom niet getolereerd’’, aldus de gemeente.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen