Zonder wedstrijden was het mentaal niet makkelijk voor Sven Burger, maar de komende weken zit hij weer vaak in koers

Sven Burger in de kleuren van Beat Cycling.

Sven Burger in de kleuren van Beat Cycling.© Foto Beat

Kees van Dalsem
Warmenhuizen

Voor wielrenner Sven Burger was het mentaal de afgelopen anderhalf jaar niet makkelijk. De 24-jarige coureur uit Warmenhuizen reed weinig koersen en tijdens de wedstrijden die hij wel reed, had hij vaak concurrentie van collega’s uit de World Tour. Zondag rijdt hij de Ronde van Oudorp, een van de eerste criteriums die doorgaat.

„De komende weken is het heel druk”, zegt de renner van Beat Cycling. „De Ronde van Oudorp past prima in dat programma. Ik wil deze wedstrijd graag rijden, ik hoorde van andere renners dat het een leuke koers is.”

De concurrentie in het dorp in de gemeente Alkmaar is in ieder geval groot: de wedstrijd is met ruim honderd deelnemers ’uitverkocht’. Zo komt Rick van Breda uit Den Helder zijn titel verdedigen.

Burger eindigde dit jaar nog niet in de voorste regionen, maar daar hoopt hij de komende weken verandering in te brengen. „Veel koersen zijn verplaatst naar het najaar. Tot nu toe heb ik zelf nog geen top twintig gereden, maar in bijvoorbeeld de Heistse Pijl deed ik wel goed werk voor de ploeg.”

Burger rijdt met zijn ploeg veel in België. Afgelopen week startte hij in de Grote Prijs Jef Scherens, de Egmont Cycling Race (in Zottegem) en vrijdag staat de GP Marcel Kint op het programma. Niet altijd koersen waarin hij als ’puncheur’ op zijn plek is. ,,Maar dan probeer ik net zoals in de Heistse Pijl mijn ploeggenoten te helpen. Toen reden drie renners van de ploeg in de top twintig.’’

De Noord-Hollander had in de tijd zonder wedstrijden soms moeite om zich te motiveren om te trainen, maar momenteel is hij topfit. „Er komen nog verschillende koersen die me zouden moeten liggen, zoals bijvoorbeeld de Omloop van de Braakman, die over kasseistroken in Zeeland gaat. Ik wil me graag nog in de kijker te rijden bij de profploegen.”

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen