Een medaille uit handen van Maarten van der Weijden? Wie de Helderse zwemvierdaagse voltooit kan daar op rekenen

Maarten van der Weijden. Hij komt de Helderse zwemmers aanmoedigen en overhandigt de medailles bij de komende zwemvierdaagse.

Maarten van der Weijden. Hij komt de Helderse zwemmers aanmoedigen en overhandigt de medailles bij de komende zwemvierdaagse.© Pr-foto

Petra Bies
Den Helder

De komende zwemvierdaagse in Den Helder krijgt een feestelijk tintje. De medailles zullen zondag 19 september worden overhandigd door de bekende zwemmer Maarten van der Weijden.

Dit jaar slaan de Maarten van der Weijden Foundation en de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) de handen ineen bij de Nationale Zwem4Daagse. Deelnemers worden uitgedaagd sponsors te zoeken om zo geld op te halen voor kankeronderzoek. Stichting Aquacentrum Den Helder beloont degene die in de marinestad het meeste ophaalt met een jaar lang gratis vrij zwemmen.

Maarten van der Weijden legt tijdens de vierdaagse fietsend en hardlopend de route tussen de deelnemende zwembaden af, om aandacht te vragen voor kankeronderzoek. Op zondag 19 september is hij tussen half tien en half elf ’s ochtends in Den Helder om de zwemmers aan te moedigen en iedereen die de vierdaagse al heeft volbracht de medaille te overhandigen.

(De tekst gaat verder onder de foto)

Deelnemers aan een eerdere zwemvierdaagse trekken baantjes in het buitenbad van Het Heersdiep.

Deelnemers aan een eerdere zwemvierdaagse trekken baantjes in het buitenbad van Het Heersdiep.© Pr-foto

Het zwemevenement start op 15 september en trekt in Den Helder doorgaans zo’n vierhonderd deelnemers. Zij zwemmen vier dagen lang naar keuze 250, vijfhonderd of duizend meter. Er kan op werkdagen worden gezwommen in de ochtenden, van zeven tot tien uur, of in de avonden, van zes tot negen uur. In het weekeinde kan het van negen tot vier uur.

Zwemvierdaagsekaarten zijn vanaf heden te koop (€10,50) en zijn verkrijgbaar aan de kassa van zwembad Het Heersdiep. Van elk verkocht kaartje doneert Aquacentrum Den Helder een deel aan de Maarten van der Weijden Foundation.

Sponsoren gaat via de website van de Maarten van der Weijden Foundation. Op de site van aquacentrum Den Helder (https://acdh.nl) staat een link.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.