Digitale informatieavond over afsluiten spoorwegovergangen in Halfweg tijdens F1 Zandvoort

© Michel van Bergen

Van onze verslaggever
Halfweg

Haarlemmermeer houdt dinsdag 24 augustus vanaf 19.30 uur een digitale informatieavond over het afsluiten van drie spoorwegovergangen in Halfweg tijdens het weekeinde van de Formule 1-races in Zandvoort.

De gemeente wil graag vragen beantwoorden van inwoners die hinder ondervinden van de afsluitingen. Tegelijkertijd wordt gesteld dat ze noodzakelijk zijn. „Veel bezoekers komen met de trein naar Zandvoort. Om deze bezoekers te kunnen vervoeren, rijden er in beide richtingen drie keer zoveel treinen. Dit komt neer op ongeveer twaalf treinen per uur. Door het intensieve gebruik van de spoorweg in twee richtingen, is er niet genoeg tijd voor het veilig laten passeren van verkeer op de overweg. Om de veiligheid voor al het verkeer, de weggebruikers en de passagiers te garanderen sluit Prorail de spoorwegovergangen.’’

Het gaat om de spoorwegovergangen bij de Wethouder van Essenweg in Halfweg, van donderdagavond 2 september om 20 uur tot en met maandagochtend 6 september 5 uur. De spoorwegovergang bij de Liedeweg in Haarlemmerliede en die bij de Batterijweg in Halfweg zijn van 2 tot en met 5 september helemaal afgesloten voor alle verkeer.

Aanmelden voor de digitale informatieavond kan via: verkeerenvervoer@haarlemmermeer.nl.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen