Waar eens vis werd verhandeld staat nu de werkplaats van nautisch erfgoed Wieringen

De nieuwe werkplaats van het Nautisch Erfgoed Wieringen.

De nieuwe werkplaats van het Nautisch Erfgoed Wieringen.© Foto Nautisch Erfgoed Wieringen

Van onze verslaggever
Den Oever

Burgemeester Rian van Dam opent zaterdag 21 augustus de werkplaats en ontmoetingsruimte van de stichting Onderdak Nautisch Erfgoed Wieringen.

De door de vrijwilligers van de stichting grotendeels zelf gebouwde werkplaats staat pal naast het Peilschaalhuisje in de haven van Den Oever, ook bekend als de Historische Hoek van de haven. Het is de plek waar in een grijs verleden de visafslag van Den Oever was gevestigd.

(Tekst gaat door onder de foto)

De voormalige visafslag in Den Oever op de plek waar nu de werkplaats van het Nautisch Erfgoed Wieringen is gevestigd.

De voormalige visafslag in Den Oever op de plek waar nu de werkplaats van het Nautisch Erfgoed Wieringen is gevestigd.© Foto Nautisch Erfgoed Wieringen

Het is de bedoeling dat in de werkplaats kleine klusjes voor historische schepen worden uitgevoerd. Verder zijn er onder meer cursussen te volgen op het gebied van zeilnaaien en zeiltheorie. Buiten het gebouw staan informatieborden, waarop gegevens van de historische visserij, schepen en de haven is te vinden.

Het gebouw waaraan vrijwilligers 2.500 uur hebben besteed is mede tot stand gekomen door subsidies en een flinke schenking van een particulier die anoniem wil blijven. De stichting is opgericht voor het steunen van activiteiten die direct of indirect betrekking hebben op het historisch Wieringer nautisch erfgoed.

De opening van het gebouw is om 14 uur. Aan genodigden van historische schepen is gevraagd met hun aak of botter te komen.

Drukte in de haven van Den Oever in vervlogen tijden.

Drukte in de haven van Den Oever in vervlogen tijden.© Foto Nautisch Erfgoed Wieringen

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.