Nachtelijke verkeershinder Balgzandbrug en Kooybrug (N99). Omrijden via Stolpen en Wieringerwerf, tot dertig minuten extra reistijd

De Balgzandbrug is dicht voor verkeer in de nacht van 19 op 20 augustus.

De Balgzandbrug is dicht voor verkeer in de nacht van 19 op 20 augustus.© Archieffoto

Richard Zut
Den Helder

Rijkswaterstaat voert in de nacht van 19 op 20 augustus onderhoud uit aan de Balgzandbrug en in de nacht 27 op 28 augustus aan de Kooybrug (N99). Zowel de Balgzandbrug als de Kooybrug zijn daarom een hele nacht in beide richtingen afgesloten.

Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot een half uur. Lokaal verkeer wordt ter plaatse met behulp van borden omgeleid. De scheepvaart ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden.

Rijkswaterstaat laat het zogeheten brugmeubilair schoonmaken, zoals cameramasten, bruglichten (voor wegverkeer) en slagboomkasten. Ook worden de draaiende delen van de brug gesmeerd en visuele inspecties aan het brugmeubilair en brugklep uitgevoerd.

Omleidingsroutes

De Balgzandbrug is in beide richtingen afgesloten van donderdag 19 augustus 23.59 uur tot vrijdag 20 augustus 05.00 uur. Verkeer vanaf de N99 (Den Helder) wordt omgeleid via de N249, N248 en de A7 richting Den Oever. Verkeer vanaf de N99 (Den Oever) wordt omgeleid via de N99, A7 en de N248 richting Den Helder.

De Kooybrug zal in beide richtingen afgesloten zijn van vrijdag 27 augustus 23.00 uur tot zaterdag 28 augustus 07.00 uur. Verkeer vanaf de N99 (Den Oever) wordt dan omgeleid via de N249 en N248 naar De Stolpen en de N9 richting Den Helder. Verkeer vanaf de N250 (Den Helder) wordt omgeleid via de N9 naar De Stolpen en de N248 en N249 richting Den Oever.

(Tekst gaat door onder de foto)

De Kooybrug is afgesloten in de nacht van 27 op 28 augustus.

De Kooybrug is afgesloten in de nacht van 27 op 28 augustus.© Archieffoto

De parallelbaan blijft gedurende de afsluitingen toegankelijk voor (brom)fietsers en landbouwvoertuigen. Dat geldt ook voor lijndiensten en voor nood- en hulpdiensten. Rijkswaterstaat geeft aan er alles aan te doen om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken. Zo worden werkzaamheden gebundeld in één stremming per brug en vinden de werkzaamheden in de nacht plaats wanneer er minder verkeer op de weg is.

Advies

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van de pagina Geplande wegwerkzaamheden en de borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.