Positief geteste inwoner van Hollands Kroon in ziekenhuis opgenomen. 24 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in Noordkop

Casper Duin
Anna Paulowna

Voor de tweede keer in een maand tijd is een inwoner van de gemeente Hollands Kroon als gevolg van een coronabesmetting in het ziekenhuis opgenomen.

Het is, sinds de uitbraak in maart vorig jaar, de 51ste inwoner van de fusiegemeente die op de intensive care of de geïsoleerde verpleegafdeling van het ziekenhuis belandt. In de Noordkop zijn in ruim zeven maanden tijd nu 182 ziekenhuisopnames geweest vanwege het virus.

In het Noordwest Ziekenhuis (NWZ) liggen momenteel twaalf coronapatiënten: vier op de intensive care en acht op verpleegafdelingen.

Verder zijn er maandag 24 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat zijn er vijftien meer dan een dag eerder (9) en vier meer dan zaterdag (20). Het gaat om elf inwoners van de gemeente Den Helder, zeven van Schagen, vijf mensen uit de gemeente Hollands Kroon en een Texelaar. Dat blijkt uit actuele informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD Hollands Noorden.

Er zijn maandag geen sterfgevallen gemeld.

Lees ook: Test- en vaccinatiemedewerkers GGD blijvend op zoek naar baan met ’maatschappelijke relevantie’

Lees ook: Corona heeft ook in 2021 ’grote impact op begroting van de GGD’: 57 miljoen euro aan extra kosten verwacht

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.