Ontwikkelaars krijgen tussentijdse winst over nieuwbouwwijk Heerenweide

In 2013 startte de promotie voor de nieuwe woonwijk Heerenweide. Met vlnr. toenmalig wethouder Elly Deutekom, wethouder Ruud Heijtink, Frank Nannings (USP), Jasper Karel (Klok Ontwikkeling bv), burgemeester Gert Jan Nijpels en wethouder Hendrik Stoker.© Archieffoto Gemeente Opmeer

Mike Deutekom
Spanbroek

Ontwikkelaars USP Vastgoed en Klok Ontwikkeling krijgen een tussentijdse winstuitkering over de grondexploitatie van nieuwbouwwijk Heerenweide. De gemeente Opmeer gaat akkoord met een uitkering van 225.000 euro aan de partijen.

Dat hebben burgemeester en wethouders van Opmeer besloten. De nieuwbouwwijk Heerenweide bij Spanbroek nadert zijn voltooiing. De aannemer is begonnen met de bouw van de woningen op het derde van vier eilanden en binnenkort gaan de geplande vijftien driekamerappartementen en vijftien vrijstaande woningen op het vierde en laatste eiland van de nieuwe woonwijk in de verkoop. Als alles is afgerond heeft Spanbroek er circa vierhonderd woningen bijgekregen.

De ontwikkelaars hebben bij de gemeente Opmeer gevraagd om een tussentijdse winstuitkering. De drie partijen hebben voorafgaand aan de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk afgesproken dat dit mogelijk is mits alle drie de partners daarmee akkoord gaan. Dat is nu het geval.

Het college van burgemeester en wethouders ziet geen bezwaar om de uitkering te doen, aangezien de bouw goed verloopt. Bovendien bedraagt de hoogte van de winst een zesde van het begrote eindresultaat en valt de hoogte van de winst binnen de afspraken.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen