Telstar legt smaakmaker Zakir vast

Yassine Zakir.

Yassine Zakir.© Archieffoto United Photos/Rob van Wieringen

Robert Toret
Velsen-Zuid

Telstar heeft Yassine Zakir vastgelegd. De buitenspeler, die in de 5-3-2-formatie van Andries Jonker als rechterwingback fungeert, begon het seizoen op amateurbasis bij de eerstedivisonist , maar dwong met zijn goede prestaties een tweejarig contract af.

Zakir trainde al sinds begin dit jaar mee met de Velsenaren en zijn harde werken wordt nu dus beloond. Jonker: ,,Op je 24ste nog prof worden, ook dat kan bij een club als deze. Zo voetbal je bij FC Lienden in de derde divisie voor een handjevol mensen en zo sta je aan de aftrap bij een ’Avondje NAC’ voor ruim tienduizend man. Mooi toch?’’

Naast Zakir contracteerde Telstar nog drie spelers voor de duur van twee seizoenen. Özgür Aktas (24) liep uit zijn contract bij Fortuna Sittard, dat hem vorig seizoen verhuurde aan FC Dordrecht. Bij de ’Schapenkoppen’ was de centrumverdediger een vaste waarde.

De 21-jarige Rus Roman Tugarinov, eveneens een centrale verdediger, komt transfervrij over van het Spaanse Espanyol. Daar kwam hij uit voor de B-ploeg.

Tot slot krijgt Jonker ook de beschikking over Ozan Kökcü (22). De in Haarlem geboren aanvallende middenvelder, de oudere broer van Feyenoorder Orkun Kökcü, speelde vorig seizoen op huurbasis al zestien wedstrijden voor de Witte Leeuwen. Die hebben hem nu definitief overgenomen van het Azerbeidzjaanse Sabah FK.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen