Jasper Smit mist op een haar finale van padeltoernooi bij TV Dijkzicht: ’Zuur. Vooral omdat het zo ontzettend close was’

Marcella Koek en Stefanie Weterings schreven het padeltoernooi van Dijkzicht bij de vrouwen op hun naam.

Marcella Koek en Stefanie Weterings schreven het padeltoernooi van Dijkzicht bij de vrouwen op hun naam.© Foto Erik Rietman

Jan Koning
Volendam

Tijdens de finaledag van het Rabobank P500 Padeltoernooi bij TV Dijkzicht werden de knikkers verdeeld. De halve finales bij de mannen bleken qua entertainment het leukst. Lokale troef Jasper Smit werd hierin uitgeschakeld. De eindzege ging naar Uriël Maarsen en Bram Meijer, die het toernooi vorig jaar ook op hun naam schreven.

Hoewel uitgeschakeld in de halve finale van het P500 Padeltoernooi op de banen van TV Dijkzicht was Jasper Smit – meervoudig Nederlands kampioen tennis – nog wel veruit de beste Volendamse padelspeler.

Wie hem uiteindelijk van de troon moet stoten, is nog niet echt duidelijk. Smit: ,,Voorlopig wil ik zelf nog wel even doorgaan en nog veel beter worden, dus ze moeten nog even geduld hebben”, lachte de boomlange Volendammer. ,,Kevin Tol en John Veerman schreven dit jaar het lokale kwalificatietoernooi op hun naam. Van hen wordt wel veel verwacht voor de toekomst en wat er daarna komt, zal moeten blijken.”

Veel progressie

Behalve Tol en Veerman circuleren ook de namen van Niels Tol en Dennis Plat bij TV Dijkzicht als spelers die veel progressie boeken.

Voor Kevin Tol is het duidelijk wat er te doen valt voor hem en zijn dubbelpartner. ,,Vooral uren maken en dan niet alleen partijtjes spelen zoals nu, maar met name drillen. Heel veel situaties keer op keer herhalen en bepaalde slagen tot in den treure oefenen. Die drive is er ook. We hebben namelijk zeker de ambitie om de Nederlandse top te bereiken en steken er ontzettend veel tijd in.” Tol en Veerman werden tijdens het hoofdtoernooi uitgeschakeld door de nummer twee van de plaatsingslijst. Zij namen het in de tweede ronde op tegen Jasper Smit en zijn dubbelpartner Martijn van Haasteren. Smit nam in een bloedstollend duel revanche voor zijn clubgenoten en plaatste zich zo voor de halve finale.

Steeds beter

Het niveau van padel in Nederland wordt steeds beter. Het spel in de halve finales van het mannentoernooi onderstreepte dit. Jasper Smit stond met dubbelpartner Van Haasteren tegen het als derde geplaatste duo Sten Richters en Robin Sietsma. Nadat Smit/Van Haasteren de eerste set met 6-0 hadden verloren, kantelde de wedstrijd compleet. Smit en Van Haasteren wonnen de tweede set met 6-3 en kwamen in de derde een break voor. Helaas voor het chauvinistische thuispubliek richtten Richters en Sietsma zich op en trokken uiteindelijk aan het langste eind. ,,Zuur”, liet Smit na de wedstrijd optekenen. ,,Vooral omdat het zo ontzettend close was. De hele wedstrijd valt of staat uiteindelijk bij een paar puntjes waar wij de fouten maken.”

In de finale troffen Richters en Sietsma het als eerste geplaatste duo Uriël Maarsen en Bram Meijer, die uiteindelijk met 6-2 en 7-5 toch wel een flinke maat te groot bleken. Bij de vrouwen ging de eindstrijd tussen Marcella Koek/Stefanie Weterings en Anastasiya Mulder/Gabriella van der Willige. Het eerstgenoemde duo ging na een degelijke 6-4 6-2 overwinning met de titel in Volendam aan de haal.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen