Jonker kijkt uit naar ’mooiste wedstrijd van seizoen’

Andries Jonker

Andries Jonker© Archieffoto

Monne Reitsma
Velsen-Zuid

Na een prima opening van het nieuwe seizoen (1-1 tegen Emmen) is NAC vrijdag de volgende tegenstander van naam voor Telstar.

Evenals Telstar hield ook NAC één punt over aan de eerste wedstrijd van het seizoen. In Venlo kwam de ploeg uit Breda, door een gelijkmaker in de blessuretijd, tot 2-2. Met Emmen, NAC en volgende week Roda JC thuis kent Telstar een stevig begin van de competitie. ,,Dat is inderdaad een serieuze vuurdoop”, zegt trainer Andries Jonker, die uitkijkt naar de ontmoeting tegen NAC. ,,Ik heb begrepen dat het uitverkocht is met 13.000 man. Dit is de mooiste wedstrijd van het seizoen. In een eredivisiewaardig stadion en met zoveel publiek. Dat is toch mooi. Ik hoop dat de jongens dat ook vinden. Dit soort wedstrijden vergeet je niet.”

Na Emmen kreeg Telstar veel positieve reacties. Daar was Jonker blij mee, maar hij weet ook dat het voetballend nog beter kan. ,,We hebben nog niet laten zien wat we kunnen. Dan baseer ik me wat ik op de trainingen zie. Tegen NAC kunnen we lekker vrijuit spelen. Zij moeten en wij mogen. De druk ligt bij hen.”

De opstelling van Telstar zal in Breda gelijk zijn aan de basisploeg tegen Emmen.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen