Er mag weer gevoetbald worden, dáár kunnen VIOS en Hollandia T wel op proosten

Ted Ooijevaar, hier tegen Spartanen, liet zijn rechter tot twee keer toe duidelijke taal spreken.

Ted Ooijevaar, hier tegen Spartanen, liet zijn rechter tot twee keer toe duidelijke taal spreken.© Archieffoto Marc Moussault

Ruud Ramler
Tuitjenhorn

De belangrijkste winst was dat er weer gevoetbald kon worden. Cijfers waren bij Hollandia T tegen VIOS van ondergeschikt belang. Al is het vanuit Warmenhuizer oogpunt altijd lekker om met 1-6 terug te keren van een bezoek aan de buren in Tuitjenhorn.

Op papier zit er een klasse tussen beide ploegen. Met name in de eerste helft was het verschil veel groter dan van twee naar drie. Deels te verklaren door het voorwerk. De thuisclub van sinds dit seizoen Marco Boots had twee trainingen in de benen. VIOS was volgens de actuele cijfers al een dikke week in de weer, maar tussen de punt achter het tweede coronajaar en de opmaat naar weer nieuwe hoop was de groep onderling ook in actie gebleven. Los van Jurg Bosman, de trainer die bleef en het resultaat van de zelfwerkzaamheid meteen als geslaagd weg kon zetten.

Het leidde in de voor beide eerste oefenwedstrijd tot een van VIOS zijde oppermachtige eerste helft. Thomas Driesse, die De Kuil in Tuitjenhorn voor een deur verder had ingeruild, opende koppend de score maar de voorzet van Boris vd Berg was daarbij zeker zo bepalend. De vertrokken spits van Hollandia T verkoos niet te juichen. Dat deden Lasse Botman, Ted Ooijevaar (2) en Miles Vork wel toen ze de stand nog voor rust naar 1-5 tilden. Stuk voor stuk staaltjes die liefhebbers laten glimlachen. Melle Borst deed bij 0-3 als enige iets terug. Het was de tweede keer over drie kwartier dat Hollandia T de overkant zag.

Na de hervatting, toen Bosman flink doorwisselde en Boots de rest van zijn mixture een kans gaf, viel er weinig meer te beleven. De 1-6 van junior Jordy Negic mocht er wel weer zijn.

Het waren cijfers die zo kort in de voorbereiding door twee kampen ter kennisgeving werden aangenomen. Er werd vooral flink geproost op de herstart van een liefhebberij die in de vergetelheid dreigde te raken.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen