Minder ongelukken, maar nog wel een racebaan: 120 bestuurders bekeurd op Nieuwesluizerweg in Slootdorp. Hoogste boete? 1600 euro

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.© Archieffoto: Flashlight Fotografie

Van onze verslaggever
Slootdorp

Afgelopen zaterdag te hard gereden op de Nieuwesluizerweg in Slootdorp? Dikke kans dat er binnenkort een boete in de brievenbus verschijnt. De politie heeft de gegevens genoteerd van ongeveer 120 snelheidsduivels.

Op de Nieuwesluizerweg, waar volgens de politie regelmatig te hard wordt gereden en in de afgelopen jaren een aantal aanrijdingen is geweest, is een controle gehouden. Overigens zijn er geen ongelukken meer gebeurd sinds de gemeente onlangs extra verkeersborden heeft geplaatst.

Bekeuring van 1600 euro

De toegestane snelheid is 80 km/h. Sommigen hielden zich daar bij lange na niet aan. Van de 556 gecontroleerde auto’s reed iets meer dan 21 procent te hard, ongeveer 120 auto’s. ’Dat is een hoog percentage’, vindt de politie.

Eén automobilist was met name de pineut. Die bestuurder kwam drie keer in het vizier van de radarcontrole. De automobilist werd geklokt op 134 km/h, op 124 km/h en later op de middag ook op 122 km/h. De bestuurder krijgt een bekeuring van 1600 euro opgestuurd.

Lees ook: Auto belandt in sloot bij botsing in Slootdorp, een automobilist gewond

Lees ook: Man (34) uit Anna Paulowna overleden bij eenzijdig verkeersongeluk in Slootdorp

Lees ook: Twee gewonden door ernstig verkeersongeval Slootdorp

Lees ook: Auto botst tegen dieplader en rijdt de berm in langs Nieuwesluizerweg in Slootdorp

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.