Verdachten ’vergisontvoering’ Hoofddorper langer vast, zoektocht naar slachtoffer niets opgeleverd

ANP
CRUQUIUS

De zes mannen die worden verdacht van een ontvoering in het Noord-Hollandse Cruquius blijven voorlopig in de cel. De rechter-commissaris van de rechtbank Noord-Holland besloot maandag het voorarrest van de verdachten met twee weken te verlengen.

De mannen werden donderdagavond aangehouden in de omgeving van het Vogelplein in Gouda. Het gaat om drie Rotterdammers van 22, 22, en 30 jaar, een 31-jarige man uit Zwijndrecht, een 33-jarige man uit Dordrecht en een man van 30 jaar zonder bekend woonadres.

De man die is ontvoerd is nog niet terecht. Hij is 56 jaar en komt uit Hoofddorp. Een rood Mercedesbusje met imperiaal dat bij de ontvoering is gebruikt, is zondag in Gouda teruggevonden. Onduidelijk is hoe het met het slachtoffer gaat en onder welke omstandigheden hij wordt vastgehouden. „Op een locatie in Gouda is zondag naar het slachtoffer gezocht en onderzoek gedaan. De man is niet gevonden”, aldus een politiewoordvoerder maandag.

Lees ook: Hoofddorper (56) mogelijk slachtoffer van ’vergisontvoering’ in Cruquius: voertuig aangetoffen, 15.000 euro voor gouden tip [update]

Eerder zei de politie er ernstig rekening mee te houden dat de daders zich hebben vergist en dat een andere man het doelwit van de ontvoerders was.

Het Openbaar Ministerie (OM) loofde een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip.

Lees ook: Vergisontvoering is zeldzaamheid, deskundige: ’Zorgelijk dat ze Hoofddorper nog niet levend hebben gedumpt’

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen