In Cruquius ontvoerde man mogelijk verkeerde, tipgeld 15.000 euro

ANP Producties | Bron: ANP

Een 56-jarige man uit Hoofddorp, die donderdagavond ontvoerd is in het Noord-Hollandse Cruquius, is mogelijk niet het door de ontvoerders beoogde doelwit. De politie zegt er zondag rekening mee te houden dat de daders zich vergist hebben in de persoon die zij hebben meegenomen. Het slachtoffer is nog niet gevonden. Het Openbaar Ministerie looft een beloning uit van 15.000 euro voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

"Uit het onderzoek van het TGO is tot nu toe gebleken dat er geen enkele aanwijzing is dat de ontvoerde man deel uitmaakt van het criminele circuit. Het is op dit moment dan ook niet duidelijk wat het motief is van de ontvoering", aldus de politie zondag. TGO staat voor Team Grootschalige Opsporing.

Het onderzoek naar de ontvoering vanaf de Spaarneweg is nog in volle gang. Zes mannen zijn vanwege de zaak opgepakt op het Vogelplein in Gouda, zij zitten nog vast. Het gaat om drie Rotterdammers (22, 22 en 30), iemand van 31 jaar uit Zwijndrecht, een 33-jarige uit Dordrecht en een 30-jarige zonder bekend woonadres. De politie vermoedt dat ook anderen betrokken zijn.

De politie kreeg donderdag rond 18.00 uur meerdere meldingen van de ontvoering. Het slachtoffer zou in een rode Mercedesbus met een imperiaal zijn getrokken, die vervolgens richting de N201 zou zijn gereden.

De politie vraagt mensen die beelden hebben van donderdagavond uit Cruquius en Gouda die met ze te delen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.