Op avontuurlijke missie bij de Ninja Academie in Zwaag

Jonge ninja’s met een missie.

Jonge ninja’s met een missie.© Archieffoto Erik Rietman

Faralda Houthuijsen
Zwaag

Een oude visser ontdekte een eiland dat op geen enkele kaart staat. Hij werd bang toen hij geritsel en gegrom in de bosjes hoorde. Daarom vraagt hij ninja’s, traditionele Japanse krijgers, om hulp.

Elke cursus van de Nederlandse Ninja Academie is een avontuur met een missie. Het bovenstaande verhaal is voor de jongste ninja’s uit groep 1 en 2 van de basisschool. Zij moeten het eiland zien te vinden en onderzoeken wie of wat de visser angst aanjoeg.

Om de missie te doen slagen, zijn allerlei vaardigheden nodig. Zo verbeteren de kinderen hun sluiptechnieken en behendigheid en leren ze beter vechten. Ook aan de grootste kracht van ninja’s wordt gewerkt: samenwerken.

In een veilige omgeving en met leuke spellen worden studenten aan de Ninja Academie niet alleen fysiek sterker, ze leren ook hun angsten te overwinnen, grenzen aan te geven en om te gaan met winst en verlies.

De Ninja Academie is onder meer actief in Zwaag. In de week van 23 augustus beginnen nieuwe cursussen in De Kreek. Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen daaraan meedoen. Kosten voor deelname variëren van 80 tot 100 euro voor negen lessen. Extra materiaal is niet nodig, alleen sportkleding, zoals ook voor gymlessen op school gebruikelijk is. Aanmelden en meer informatie inwinnen kan via www.ninjaacademie.nl.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen