Helaas: kans op onweer, dus de Silent Rave op strandje Schellinkhout is afgelast

Een van de eerdere stille dansmomenten op het strandje van Schellinkhout.© Aangeleverde foto

Martin Menger
Schellinkhout

De organisatoren van de geplande ’Silent Rave’ op het strandje van Schellinkhout hebben het evenement geschrapt. De weersverwachtingen zijn te somber voor zaterdagavond.

Heliante Moningka en Rimke Pepers vonden zaterdagochtend dat ze het risico niet konden nemen. Zij zijn van het bedrijfje Ecstatic Danse Hoorn en hadden het idee om op het strandje van Schellinkhout de liefhebbers bij de ondergaande zon te laten dansen met koptelefoons op. Het doel: uit je dak gaan met allerlei nieuwe muziekstijlen op de headset, terwijl de omgeving van de stilte kan blijven genieten.

,,Vorige keer stonden we ook al eens in een storm en regen de boel overeind te houden”, vertelt Heliante. ,,Voor deze avond is het weer voor ons te onvoorspelbaar. Vooral omdat er ook kans is op onweer. Dan kan je met zoveel mensen en onze apparatuur naast een strand geen risico nemen.”

De mensen die zich al hadden ingeschreven voor deze ’Silent Rave’ hebben ook een seintje van de organisatoren gekregen. Het pan is op zondagochtend 22 augustus en zaterdagavond 4 september een nieuwe poging te wagen

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen