Volendam geeft overwinning weg in Eindhoven

Richard Walraven
Eindhoven

Wat zo soepel begon, werd voor Volendam nog een hele kluif. Een domme overtreding vlak voor rust, luidde een ommekeer in. Waarna Volendam in de slotfase een zekere overwinning toch nog prijs gaf.

Lees ook: ’We hebben wel ervaring maar dit mag niet gebeuren’. Volendam geeft zekere overwinning uit handen in Eindhoven

Volendam begon behoorlijk gehandicapt aan het eerste competitieduel. Boy Deul, Derry John Murkin, Denso Kasius en Dean James ontbraken wegens blessures. Kevin Visser - nog niet fit genoeg voor een hele wedstrijd - zat op de bank, naast Micky van de Ven. De verdediger is licht geblesseerd en nam mede vanwege een mogelijke transfer plaats op de reservebank. John Hilton kon daardoor zijn debuut maken als linksback.

Het gemis van die basiskrachten was tegen het ambitieloze Eindhoven niet voelbaar. Volendam was heer en meester en kwam via aanvoerder Damon Mirani al snel op voorsprong. Hij schoot raak uit een corner, direct nadat Brian Plat uit een eerdere corner de bal onderkant lat had gekopt. Na de 0-2 van Daryl van Mieghem (vrije trap van 25 meter in de bovenhoek) leek de wedstrijd gespeeld.

Op slag van rust liet Volendam Eindhoven weer terugkomen in de wedstrijd. Dahlhaus liep bij een counter slim tegen de nerveuze Hilton en de te hulp gechoten Calvin Twigt op. Sleegers schoot de strafschop beheerst binnen.

Het leidde tot een furieuze start van Eindhoven in de tweede helft. Maar Filip Stankovic redde prachtig op een inzet van De Meij en Amevor schoot van dichtbij over. Daarna nam Volendam wel het initiatief weer over. Maar Ibrahim el Kadiri, Alex Plat, Joey Antonioli en Mirani lieten de kansen onbenut. De beste mogelijkheid was voor Martijn Kaars, hij kreeg de rebound na een schot van Kevin Visser echter niet langs invaller-doelman Borgmans. Een inzet van Antonioli bij de eerste paal eindigde ook op het ijzerwerk.

Dat kwam Volendam duur te staan. Het kwam nog goed weg toen Amevor in het Eindhovense slotoffensiefje net naast kopte. Maar diep in blessuretijd maakte Sleegers geen fout.

Scoreverloop: 12. Mirani 0-1, 40. Van Mieghem 0-2, 45. Sleegers 1-2, 90+2. Sleegers 2-2.

FC Eindhoven: Bertrams (14. Borgmans); Vermeulen, Amevor, Peijnenburg, Bogaers; Van Rosmalen (57. Hernandez), Van Son (81. Oostenbrink), De Keersmaecker; Dahlhaus, De Meij (81. Azzagari), Sleegers.

FC Volendam: Stankovic; Brian Plat, Mirani, Eerdhuijzen (79. Ben Sallam), Hilton (79. Flint); Antonioli, Alex Plat, Twigt (61. Visser); Van Mieghem, Mühren, El Kadiri (65. Kaars).

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen