Hoofddorper (56) ontvoerd bij Cruquius en nog spoorloos. Zes mannen aangehouden

De politie rukte massaal uit naar Cruquius toen de ontvoering werd gemeld door diverse getuigen.© Foto’s DNP.NU

Jacob van der Meulen
Cruquius

In Gouda zijn donderdagavond zes mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een ontvoering eerder die avond op de Spaarneweg in Cruquius. De ontvoerde man, een 56-jarige Hoofddorper, is nog spoorloos.

De verdachten zijn drie mannen uit Rotterdam (22, 22 en 30 jaar oud), een 31-jarige man uit Zwijndrecht, een 33-jarige man uit Dordrecht en een man van 30 jaar oud zonder bekend woonadres. Hun betrokkenheid wordt verder onderzocht.

Zoekactie

Donderdag kwamen rond 18 uur meerdere meldingen binnen van een mogelijke ontvoering aan de Spaarneweg in Cruquius. Een 56-jarige man uit Hoofddorp zou daar door een aantal personen uit een auto zijn getrokken.

Hij werd meegenomen in een rode Mercedes Vito-bus voorzien van zilverkleurige imperiaal in de richting van de N201 naar Hoofddorp.

De politie is direct een zoekactie gestart. Al snel kwamen agenten een aantal mogelijke betrokkenen op het spoor en hielden hen in Gouda aan. Het slachtoffer van de ontvoering is niet gevonden en wordt nog vermist. De rode Merecdes Vito is ook nog niet aangetroffen.

Getuigenoproep

De recherche doet verder onderzoek naar de ontvoering en zoekt getuigen. Verder wil de politie meer informatie over het 56-jarige slachtoffer en zijn verblijfplaats. Over de identiteit van de ontvoerde wil de politie niets kwijt. Ook niet over de mogelijke achtergrond van de ontvoering.

De politie is nog op zoek naar camerabeelden van de ontvoering.

Tips kunnen doorgegeven worden via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen