Ozan Kökcü staat voor terugkeer bij Telstar, gesprekken met Özgür Aktas en Roman Tugarinov lopen nog

Ozan Kökcü.

Ozan Kökcü.© archieffoto

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Haarlemmer Ozan Kökcü traint mee met Telstar en is in gesprek met de club over een contract.

De aanvallende middenvelder werd tijdens de tweede helft van afgelopen seizoen gehuurd van Sabah FK uit Azerbeidzjan. Hij kwam tot achttien wedstrijden in de eerste divisie. Trainer Andries Jonker laat weten de handtekeningen nog niet zijn gezet. ,,We waren in principe op zoek naar verdedigers. Doordat Anwar Bensabouh het goed doet als centrale verdediger, kwam er een plekje vrij. Een speler als Kökcü hadden we bovendien nog niet. Hij moet weliswaar nog veel leren maar is sterk aan de bal, is creatief en kan goed dribbelen.”

Jonker benadrukt dat de handtekeningen nog niet onder het contract zijn gezet. Hetzelfde geldt voor Özgür Aktas. De verdediger die eerder uitkwam voor FC Dordrecht, traint al een paar weken mee en de technische staf wil hem er graag bij hebben. Ook is Telstar nog in gesprek met Espanyol over een verhuur van Roman Tugarinov. Hij is na een proefperiode weer in Spanje en wacht de gesprekken tussen beide clubs af.

Jonker: ,,We kunnen helaas niet even naar Barcelona vliegen om te onderhandelen. We zijn ermee bezig. De kans dat het lukt, acht ik 50/50.” Jonker geeft aan dat als Kökcü, Tugarinov en Aktas definitief aan de selectie worden toegevoegd, Telstar is uitgewinkeld.

Telstar opent het seizoen met een wedstrijd tegen FC Emmen, de club die na drie seizoenen op het hoogste niveau afgelopen jaar degradeerde. ,,Ze stonden natuurlijk bekend als een goed voetballend team. Om een of andere reden die ik niet ken, hebben ze voor de kerst vorig jaar erg slecht gespeeld. Daarna kwam de sympathie voor Emmen weer terug vanwege hun goede voetbal. Dat is nu ook weer zichtbaar ondanks dat ze veertien nieuwe spelers hebben. In mijn ogen zijn ze samen met FC Volendam de grootste kampioenskandidaat.”

Vrijbuiter

Jonker kijkt uit naar de ontmoeting. ,,Ik houd van dit soort wedstrijden. Voor ons is het een grote uitdaging. Dat is mooi. Je komt er achter waar je staat. Wij hebben niets te verliezen en alles te winnen. Wij zijn de onbevangen vrijbuiter.”

De Amsterdammer kan geen beroep doen op Lesley Bakker, Tyrese Gemert en Robin Eindhoven door blessure. Yaël Liesdek en Tom Overtoom zijn herstellende van blessures maar zijn wel beschikbaar.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen