Fotofestival in Cultuurschuur. Om een mooi beeld te geven van vrijetijdsfotografie in de kop van Noord Holland

Natuurfotografie zonder titel.

Natuurfotografie zonder titel.© Foto Conny Schotanus

Charlotte de Koomen
Wieringerwerf

Het is de eerste keer dat de Fotobond afdeling Noord-Holland-Noord een fotofestival organiseert. Ze toont deze zomer een foto-expositie in de Cultuurschuur in Wieringerwerf van werk van amateurfotografen uit de Noordkop.

De expositie krijgt de naam Noordkop Fotofestival. Leen van Nieuwenhuijzen, lid van het bestuur van de afdeling Noord-Holland-Noord dat onderdeel is van de landelijke Fotobond, is enthousiast. „Het is een nieuw initiatief van onze afdeling en het omvat het beste werk van vrijetijdsfotografie uit de kop van Noord Holland.”

Diversiteit

Het thema van de expositie is vrij, hierdoor is er een enorme diversiteit aan onderwerpen. Te zien is onder andere portret-, landschap- en natuurfoto’s, stillevens, architectuurfoto’s en straatfotografie. „Om een selectie te maken werd er een curator uit Limburg bij betrokken”, vertelt Van Nieuwenhuizen. „Hij maakte van de 260 ingezonden foto’s een selectie van tweeënzestig stuks. Mede hierdoor is het werk op de expositie van een hoog niveau.”

„Eigenlijk zouden we deze expositie in de kerstvakantie vorig jaar houden. Er werd in de zomer zo veel gecanceld in de Cultuurschuur en we dachten dat een foto-expositie wel zou kunnen, ondanks corona, omdat je gedoseerd mensen kan toelaten. Alles was georganiseerd en toen kwam er toch een sluiting. We hebben een paar maanden geleden met de Cultuurschuur afgesproken dat we het nu in augustus konden organiseren. Aanstaande zaterdag om één uur gaan we de expositie openen. We houden het vrij informeel hoor en iedereen is welkom.”

Informatie

Cultuurschuur, Loggersplein 1, Wieringerwerf. De expo is van 7 tot en met 15 augustus. De openingstijd op alle dagen is van één uur tot half zes. De toegang is gratis.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.