Restaurant Effe in ’t Dorp noodgedwongen dicht wegens coronabesmetting. Maar: ’Donderdagmorgen gaan we hoe dan ook weer open’

Ondernemer Ron Ippen in de zaak aan het Loopuytpark.

Ondernemer Ron Ippen in de zaak aan het Loopuytpark.© Foto Peter van Aalst

Delano Weltevreden
Julianadorp

Vanwege een coronabesmetting en medewerkers in quarantaine is de zaak uit voorzorg dicht. Maar restaurant Effe in ’t Dorp gaat donderdagmorgen hoe dan ook weer open, zegt eigenaar Ron Ippen.

Afgelopen zaterdag kreeg de vriend van een medewerkster klachten, vertelt Ippen. „Wij hebben haar naar huis gestuurd. Zij is getest, zij bleek ook besmet te zijn. Dat hoorden we zondagochtend. Na overleg met de GGD hebben we ’s middags besloten het restaurant voor enkele dagen te sluiten.”

Jonge collega’s die bij de besmette medewerkster in de buurt zijn geweest, zijn uit voorzorg in quarantaine gegaan. „Het zijn er zeven. De rest is volledig gevaccineerd.”

Uit de eerste test van de medewerkers in quarantaine zijn geen coronabesmettingen gebleken. Woensdag volgt een nieuwe test. Ongeacht de uitslag gaat de zaak donderdag open, kondigt Ippen aan. „Met een kleine bezetting, de mensen die sowieso mogen werken.”

De zaak aan het Loopuytpark in Julianadorp is donderdagmorgen vanaf 10 uur open.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.