GGD Hollands Noorden gaat starten met coronavaccinaties zonder afspraak

Martijn Mak
Hoorn

De gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD) Hollands Noorden start vanaf 9 augustus met coronavaccinaties zonder afspraak. Deze optie geldt alleen voor de eerste van de twee prikken.

Voor de inwoners uit de regio die gebruik willen maken van deze mogelijkheid ligt een vaccinatie klaar met het Pfizer-vaccin. Het prikken zonder afspraak geldt voor iedereen die hiervoor in aanmerking komt (dus vanaf 12 jaar).

ID mee

Wie besluit om zijn of haar eerste coronaspuitje zonder afspraak te gaan halen, moet wel een identiteitsbewijs meenemen. „Anders kan het vaccin niet geregistreerd worden”, legt GGD-woordvoerder Katstra uit. Voor kinderen tot 14 jaar die geen identiteitsbewijs hebben, volstaat ook de zorgpas.

Het vaccineren zonder afspraak kan op alle vaccinatielocaties die de GGD Hollands Noorden in gebruik heeft (Alkmaar, Den Helder, Hoorn en Middenmeer).

Openingstijden wisselen

Volgens Katstra is het verstandig om vooraf de openingstijden van een vaccinatielocatie te bekijken (www.ggdhn-corona.nl). „De openingstijden worden over een aantal weken, als we de piek hebben gehad, aangepast. De aanloop loopt daarna namelijk terug.”

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen