Beemster waarderingsprijs voor Geert Heikens

De BG Waarderingsprijs wordt jaarlijks tijdens de Beemster kermisweek uitgereikt.

De BG Waarderingsprijs wordt jaarlijks tijdens de Beemster kermisweek uitgereikt.© Foto Nico de Lange

Van onze verslaggever
Beemster

Stichting Beemster Gemeenschap heeft Geert Heikens uitgeroepen tot winnaar van de BG Waarderingsprijs.

De prijs wordt jaarlijks tijdens de Beemster kermisweek toegekend aan een bedrijf, instelling of persoon die op bijzondere wijze Beemster op de kaart heeft gezet.

Heikens werd genomineerd voor de prijs vanwege zijn werk als vrijwilliger voor onder andere de culturele sector en politiek, maar volgens de stichting doet hij eigenlijk ’te veel om allemaal te benoemen’. Zo verzorgt Heikens rondleidingen door de historische kern van Middenbeemster ’op zijn eigen grappige manier’ en heeft hij het boek ’Beemster in beeld’ samengesteld. Dit jaar is hij gestart met het organiseren van een reünie voor oud-leerlingen van de ULO in Middenbeemster, in verband met het 100-jarig bestaan in 2022.

Beemsterlingen konden tot 28 juli hun stem uitbrengen via de website van de stichting. Andere genomineerden waren Hospice Thuis van Leeghwater en Bestuur Breedband Beemster.

Omdat de sportpenning en de Beemster cultuurprijs niet meer worden uitgereikt door de Gemeente Beemster heeft Stichting Beemster Gemeenschap de BG Waarderingsprijs in het leven geroepen.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen