Ton van der Scheer stopt als voorzitter OV IJmond

Ton van der Scheer.

Ton van der Scheer.© Archieffoto United Photos

Ies van Rij
IJmond

De Ondernemersvereniging IJmond moet verder zonder boegbeeld Ton van der Scheer. De 69-jarige Velsenaar vindt het tijd voor een opvolger. En die is er voorlopig al in de persoon van Leen Wisker.

Eigenlijk wilde Van der Scheer, die in 2014 voorzitter werd, al vorig jaar stoppen maar onder de bijzondere corona-omstandigheden leek het hem beter nog even te wachten. Nu is voor hem het moment aangebroken om tijdens de algemene ledenvergadering in september toch echt de voorzittershamer over te dragen.

,,Leen Wisker volgt mij op. Die loopt al een tijdje mee dus dat gaat goed komen maar de vereniging gaat zich op de langere termijn ook oriënteren op verdere vernieuwing en uitbreiding van het bestuur.’’

De OV IJmond vertegenwoordigt circa vijfhonderd ondernemers in het Noordzeekanaalgebied en is in 2013 ontstaan uit een fusie van meerdere ondernemersclubs. Ze maakt zich sterk voor de IJmond maar ook voor de rol die het bedrijfsleven in de IJmond heeft ten opzichte van de grote Metropoolregio Amsterdam.

Van der Scheer was de afgelopen tien jaar een van de grote voorvechters van de vorming van een IJmondgemeente of een andere vorm van intensieve samenwerking. Dat is er niet van gekomen maar hij blijft geloven in dit model: ,,Je zal je toch sterk moeten maken als regio met Amsterdam om de hoek.’’

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen