Hoornse raadsfractie DRP wil onderste steen boven en vraagt nu ’álle communicatie’ op over invulling kiosk Hoofd

De kiosk in het plan dat Bram Nijenhuis heeft laten maken.

De kiosk in het plan dat Bram Nijenhuis heeft laten maken.© Beeld: TPAHG

Eric Molenaar
Hoorn

Gemeenteraadslid Menno Jas heeft namens fractie DRP bij het college van B en W alle stukken opgevraagd die betrekking hebben op de invulling van Hoofd 2B, de voormalige viskiosk van Leen Parlevliet.

Het college wil hier een Toeristen Informatiepunt vestigen. Bram Nijenhuis van de Watertaxi wilde het van Parlevliet overnemen, liet een plan maken en presenteerde dit al in 2019 aan twee wethouders en de havencoördinator. Uiteindelijk besloot het college er een open inschrijving van te maken, waarbij Nijenhuis misgreep. Het contract is vorige maand gegund aan Bob Besselink van RentTourBuy, een fietsverhuurder.

„Ondanks technische vragen, verzoeken om informatie en zelfs een inlichtingendebat aangaande pand/perceel Hoofd 2B, zijn hieromtrent nog steeds veel onduidelijkheden”, stelt Jas vast. Die schaden volgens hem het vertrouwen, het aanzien en de weerbaarheid van de gemeente Hoorn als organisatie. „Uit stukken in ons bezit blijkt dat er al in 2019 en 2020 afspraken werden gemaakt en ambtelijke toezeggingen zijn gedaan aangaande de invulling van pand/perceel Hoofd 2B. Om de gewenste duidelijkheid te krijgen wil DRP nu alle communicatie vanaf 2018 tot heden (e-mails, appverkeer, gespreksverslagen et cetera.) die direct of indirect, geheel of gedeeltelijk te maken hebben met Hoofd 2B.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen