Ooit het bruisend hart van cultuur en sport in Oosthuizen, maar De Watering zal toch eens tegen de vlakte gaan [luchtfoto]

Ooit het bruisend hart van cultuur en sport in Oosthuizen, maar De Watering zal toch eens tegen de vlakte gaan.

Ooit het bruisend hart van cultuur en sport in Oosthuizen, maar De Watering zal toch eens tegen de vlakte gaan.© LuchtfotoWim Egas

Hans Swierstra
Oosthuizen

De Watering was ooit een bruisend cultuur- en sporthart van Oosthuizen. Het gebouw, dat dienst deed als cultureel centrum en sportzaal, is overbodig geworden sinds multifunctionele accommodatie De Groote Molen is verrezen in de nieuwbouwwijk Waterrijk.

Toch is er nog een vleugje activiteit in het pand, dat rechts van het midden de luchtfoto domineert. Pizzeria Maestro vond er in 2015 een onderkomen, omdat destijds de huur van het onderkomen aan het Raadhuisstraat werd opgezegd. Aan een tafeltje eten mocht weliswaar niet, maar afhalen wel. Daarmee was de uitbater ’even’ gered. Intussen is het cultureel centrum al lang vertrokken, maar de afhaalpizzeria, die ’zeker twee jaar’ mocht blijven, zit er nu nog steeds.

Verfblikken

Aangezien in het gebouw helemaal niets meer gebeurde dan het bakken van pizza’s, leek het een mooie oplossing dat KledingPUNT Zeevang Oosthuizen zich er tijdelijk vestigde. De idealistisch ingestelde Adinda van Oorschot hoopte er afgelopen voorjaar ’for the time being’ een plekje te krijgen. Buurtbewoners, die wel wat reuring in het troosteloze pand wilden, hadden haar de sleutel toegespeeld. Ze stond met verfblikken in de aanslag om de ruimte op te knappen, toen ze werd teruggefloten. Projectontwikkelaar Bart de Jong, die 22 seniorenappartementen gaat neerzetten op deze locatie, roerde zich en vervolgens verklaarde ook de gemeente Edam-Volendam ’hiervoor nooit toestemming te hebben gegeven’.

Trappelen

Intussen hoopt De Jong dat medio volgend jaar de eerste spade de grond in kan. En hij niet alleen, want naar verluidt staan vele ouderen te trappelen om er te gaan wonen. Er moeten nog wat hobbels worden genomen (participatie, vaststelling bestemmingsplan, morrende omwonenden), maar een keer zal De Watering toch wel eens tegen de vlakte gaan.

Bestellen

Een afdruk van deze

luchtfoto is na te bestellen op de website www.fotostudiobeemster.nl. Op de homepage webshop

aanklikken.

Voor eventuele vragen: Fotostudio Beemster 06-55704030

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen