Tweede editie van Lichtjesavond Koedijk gaat niet door: ’We waren in de veronderstelling dat er geen vergunning nodig was’

Het evenement op 7 augustus gaat niet door omdat er geen vergunning is.

Het evenement op 7 augustus gaat niet door omdat er geen vergunning is.© Organisatie Lichtjesavond Koedijk

Suzanne Rijnja
Koedijk

Dit jaar geen verlichte bootjes in het water: de tweede editie van Lichtjesavond Koedijk gaat niet door. „We waren in de veronderstelling dat er geen vergunning nodig was, omdat er geen grote groepen mensen bij elkaar komen”, legt de organisatie op haar website uit.

Vorig jaar was er voor voor het eerst een lichtjesavond in Koedijk, waarbij inwoners hun eigen bootje versieren en vanaf de Oudieplas een route varen.

Nu kwam de gemeente Alkmaar in de lucht voor de tweede editie, meldt de organisatie. Die zou volgend weekend, op 7 augustus, plaatsvinden. „We hebben bericht ontvangen dat wij zonder vergunning dit evenement niet mogen organiseren en een eventuele vergunning aanvragen kan een aantal maanden duren.”

Definitief een streep door het evenement dus. „Wij vinden het erg jammer dat deze prachtige avond in deze vorm niet door kan gaan, Wij gaan ons best doen om ervoor te zorgen dat dit volgend jaar hopelijk wel gaat lukken.”

Gondelvaart

Eerder deze maand werd ook bekend dat corona roet in het eten gooit voor de Koedijker Gondelvaart. De 58e editie is geschrapt omdat het drukbezochte evenement niet te combineren is met de coronamaatregelen. Wel roept de Gondelvaartvereniging op om op 21 augustus, wanneer het evenement eigenlijk zou zijn, vlaggen uit te hangen en tuinen en huizen met lichtjes te versieren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen