’Geweldig’; Hilversummer Gerrit Baas (100) beleeft mooie dag met draaiorgelmuziek op zijn verjaardag

Wethouder Anette Wolthers kwam Gerrit Baas feliciteren met zijn honderdste verjaardag.

Wethouder Anette Wolthers kwam Gerrit Baas feliciteren met zijn honderdste verjaardag.© Foto Studio Kastermans/Alexander Marks

Tamar de Vries
Hilversum

Maandenlang keek Hilversummer Gerrit Baas uit naar zijn honderdste verjaardag. Donderdag 29 juli was het dan eindelijk zo ver.

Omdat zij wisten hoeveel het voor Gerrit - ’een echte Erfgooier zelfs’ - betekent om zijn honderdste verjaardag te mogen vieren, hadden familieleden ervoor gezorgd dat er een draaiorgel kwam spelen. De vrolijke muzikale klanken zorgden ervoor dat Baas’ historische mijlpaal niemand kon ontgaan, want het draaiorgel stond voor de ingang van de brasserie van Nieuw Kerkelanden aan de Franciscusweg.

(Tekst gaat door onder de foto)

Het draaiorgel trok ook de aandacht van andere bewoners van Nieuw Kerkelanden.

Het draaiorgel trok ook de aandacht van andere bewoners van Nieuw Kerkelanden.© Foto Studio Kastermans/Alexander Marks

Wethouder Annette Wolthers kwam namens het gemeentebestuur de felicitaties overbrengen. De dag na het grote feest zit Baas nog een beetje na te genieten. ,,Geweldig”, vond hij het feestje. En het draaiorgel? ,,Ach”, zegt de eeuweling peinzend. ,,Ik heb er veel leuke reacties op gehad. Ik hoor niet zo goed en praten gaat ook moeilijk, maar het was een mooie dag.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen