Hoorns Informatiepunt bij Hoofd omstreden; onzeker of het dit seizoen nog opengaat

Een proefopstelling van de uitbater van het toekomstige Hoorns Informatiepunt.

Een proefopstelling van de uitbater van het toekomstige Hoorns Informatiepunt.© Foto Jaap van der Pijll

Eric Molenaar
Hoorn

Het is onduidelijk, misschien zelf twijfelachtig of het Hoorns Informatiepunt op Hoofd 2B dit seizoen nog toeristen kan gaan bedienen. Verschillende belanghebbenden hebben al aangekondigd bezwaar te gaan maken. Sowieso duurt de bestemmingswijziging minimaal acht weken.

Als het aan Bram Nijenhuis van de Watertaxi had gelegen, had hij de voormalige viskraam van Leen Parlevliet al in 2019 overgenomen. Maar dat moest via de gemeente, die al eigenaar was van een deel van het pand, de voormalige visafslag.

Nijenhuis liet op eigen kosten plannen maken en presenteerde die in september 2019 aan twee wethouders en de havencoördinator. Wat toen volgde, heeft politiek al tot veel gekrakeel geleid. Raadsfracties voelden zich buitenspel gezet door het college van B en W en willen precies weten wat zich achter de schermen heeft afgespeeld. Het laatste woord is hier nog niet over gezegd.

Het college koos er uiteindelijk voor een open inschrijving te houden en Nijenhuis verloor die. Achteraf, vindt hij, had hij hier niet aan moeten meedoen, maar zich moeten beroepen op het intellectueel eigendom van de plannen waar de gemeente ’mee aan de haal ging’. Hij wil het er niet bij laten zitten en overweegt nu juridische stappen. In elk geval zal hij bezwaar maken tegen de verlening van de vergunning. Dat geldt ook voor Ellis Bosch, die op 160 meter afstand van Hoofd 2B op het Oostereiland al een Toeristen Informatie Punt (TIP) drijft.

Regionaal 2/3: Winnaar, verliezer, kritisch raadslid en TIP-eigenares aan het woord

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen