Zeer lichte stijging van het aantal coronabesmettingen in de Noordkop, behalve in de gemeente Schagen. Daar is een daling te zien

Mensen in de rij bij ’Testen voor Toegang’, toen de clubs en discotheken nog open waren.

Mensen in de rij bij ’Testen voor Toegang’, toen de clubs en discotheken nog open waren.© Archieffoto

Tessa Thepen
Noordkop

Er is een zeer lichte stijging van het aantal nieuwe coronabesmettingen te zien in de Noordkop. Alleen in de gemeente Schagen is er sprake van een daling. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het RIVM en de GGD Hollands Noorden.

Op 29 juli zijn er vier positief geteste mensen bijgekomen op Texel. Dat is een zeer lichte stijging. Het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen lag op drie.

In de gemeente Den Helder kwamen er zestien nieuwe besmettingen bij. Een daling van twee. Het gemiddelde van de afgelopen week lag hier op veertien.

Hollands Kroon kreeg er elf besmettingen bij, drie hoger dan het gemiddelde van afgelopen week (acht). Gemeente Schagen heeft als enige te maken met een daling. Er werden hier tien mensen positief getest. Het gemiddelde afgelopen zeven dagen lag op twaalf.

Hoewel er sprake is van een lichte stijging van het weekgemiddelde, gaat het de goede kant op met de cijfers in de Noordkop. Net zoals in heel Noord-Holland Noord. De piek in besmettingen, op 20 juli, is in zo’n tien dagen bijna gehalveerd.

(Tekst gaat door onder de foto)

De piek in het aantal besmettingen, van 20 juli, is inmiddels bijna gehalveerd.

De piek in het aantal besmettingen, van 20 juli, is inmiddels bijna gehalveerd.© Grafiek GGD

Deze ontwikkelingen zijn tevens in lijn met de landelijke cijfers, ook daar is een afname van het aantal nieuwe besmettingen te zien.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.