AZ verwacht zaterdag ruim achtduizend supporters onder het nieuwe stadiondak

© Archieffoto Ed van de Pol.

Van onze verslaggever
Alkmaar

AZ verwacht zaterdag ruim achtduizend toeschouwers te verwelkomen voor de eerste wedstrijd onder het nieuwe stadiondak.

Vrijdag aan het einde van de middag waren er ruim achtduizend kaarten besteld. Supporters kunnen nog tot het einde van de dag kaarten aanvragen.

AZ neemt het zaterdag om 17 uur op tegen de Spaanse bekerwinnaar Real Sociedad. Voor het eerst sinds de voltooiing van het dak mogen er toeschouwers naar binnen. Supporters kunnen de oefenwedstrijd gratis bijwonen. Wel moeten alle aanwezigen een bewijs van vaccinatie of coronatest laten zien.

AZ zorgt voor entertainment rond de wedstrijd. Zo zijn op de grote schermen de Olympische Spelen te volgen en zal er een dj draaien in het stadion.

AZ-Fortuna

De eerste officiële thuiswedstrijd die AZ onder het nieuwe dak speelt, is een Europees duel. De competitiewedstrijd AZ-Fortuna Sittard van 22 augustus is op verzoek van AZ namelijk uitgesteld tot begin december.

De wedstrijd tegen Fortuna zou het eerste thuisduel zijn in de competitie. Dat wordt nu de topper tegen PSV, op 11 september. De reden van uitstel van Fortuna-thuis is het Europese avontuur van AZ. Het team van trainer Pascal Jansen speelt op 19 en 26 augustus play-offwedstrijden voor de Europa League. AZ vroeg, met succes, bij de KNVB een vrij weekend aan tussen die twee duels.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen