Afval op het strand is een doorn in het oog, daarom blijven opruimacties nodig. Ook in Julianadorp

De opruimactie in 2019 in Julianadorp.

De opruimactie in 2019 in Julianadorp.© Foto Stichting De Noordzee/Saar de Graaf

1 / 2
Tessa Thepen
Julianadorp

Afval op het strand, het is een doorn in het oog. Daarom blijven opruimacties hard nodig. Op 9 augustus doet de Boskalis Beach Cleanup, een initiatief van Stichting De Noordzee, de kustlijn van Julianadorp aan. Vrijwilligers die willen helpen kunnen zich aanmelden.

De Boskalis Beach Cleanup wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd, van 1 tot en met 15 augustus. De actie bestaat uit dertig etappes, verspreid over de kust van Nederland. Duizenden vrijwilligers helpen om de Noordzeestranden op te ruimen.

De actie in Julianadorp zal plaatsvinden rondom strandpaviljoen Paal 6, waar de leden van de organisatie in hun ’Noordzeekraam’ klaarstaan om opruimmaterialen uit te delen. Meehelpen kan van 10.00 uur tot 16.00 uur. Bij het online inschrijven kan een tijdslot worden gekozen. Zowel mensen die een uurtje willen helpen, als mensen die de hele dag willen opruimen, zijn welkom. Inschrijven kan via https://www.beachcleanuptour.nl/julianadorp/.

Een deel van de organisatie is de hele dag bij de kraam. Een ander deel van het team loopt en fietst rond in het afgebakende stuk strand, om te helpen met het legen van vuilniszakken en om vragen over aanspoelsels te beantwoorden.

(Tekst gaat door onder de foto)

Een lolletje tijdens het opruimen.

Een lolletje tijdens het opruimen.© Foto Stichting De Noordzee/Saar de Graaf

Nieuw concept

De afgelopen jaren liepen al 14.457 vrijwilligers mee met de Boskalis Beach Cleanup Tour. Dit keer is de organisatie iets anders dan doorgaans. Andere jaren werd er met een grote groep van locatie A naar locatie B gelopen, om met de bus te worden teruggebracht. Dit jaar zijn er elke dag twee ’Noordzeekramen’ aanwezig. Een in het noorden en een in het zuiden van het land. Hier kunnen vrijwilligers zich melden, er gaat geen bus meer.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.