Fraude met inentingsbewijzen corona bij de Westfries in Hoorn

Priklocatie de Westfries

Priklocatie de Westfries© Foto Jaap van der Pijll

Hoorn

Bij de vaccinatielocatie De Westfries in Hoorn is incidenteel sprake van fraude met inentingsbewijzen.

Uit het landelijk beeld was het al bekend, maar nu is ook duidelijk dat bij De Westfries in Hoorn incidenteel gefraudeerd wordt met inentingsbewijzen voor corona.

Voor mensen die zich niet willen laten vaccineren, maar wel graag een registratiebewijs willen bemachtigen, blijkt het vrij eenvoudig om dit te realiseren. Men meldt zich aan en wacht op het verwerken van de papieren. Daarna stapt die persoon gewoon weer uit de rij.

,,Het komt incidenteel voor”, bevestigt Harry Katstra, woordvoerder van de GGD. ,,We zijn er alert op. Als we het zien, gaan we zeker het gesprek aan met die persoon. In theorie kunnen wij zelfs aangifte van fraude doen.”

Coronacijfers

In West-Friesland zijn er donderdag 23 nieuwe coronabesmettingen bijgekomen. Gemeente Hoorn is met 22 gevallen koploper. Gister waren het er nog 14. In gemeente Drechterland werd er 1 nieuwe besmetting met het coronavirus gemeld, 3 minder dan de dag ervoor. Enkhuizen telde er 3, hetzelfde aantal als op woensdag. Koggenland kent een stijging van 3 naar 6, Medemblik van 6 naar 8, Opmeer van 0 naar 2 en Stede Broec van 2 naar 3.

Landelijk zijn er 4.506 nieuwe positieve testen gemeld.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen