Badmintonsters Piek en Seinen verliezen ook van blazende airco: ’Wind tegen aan ene kant van het net’

Selena Piek en Cheryl Seinen tegen Sohee Lee en Seungchan Shin van Zuid-Korea.

Selena Piek en Cheryl Seinen tegen Sohee Lee en Seungchan Shin van Zuid-Korea.© AP

ANP
TOKIO

Badmintonsters Selena Piek (uit Weesp) en Cheryl Seinen moesten bij de Olympische Spelen van Tokio in de kwartfinales van het dubbelspel niet alleen een ijzersterk Zuid-Koreaans koppel weerstaan, maar ook een veel te hard blazende airco.

"Aan de ene kant stond de wind mee en kwamen de smashes veel harder aan, aan de andere kant van het net was er wind tegen en moest je veel meer doorslaan op de zwaardere shuttle", gaf Piek aan na de nederlaag in twee games: 8-21 17-21.

Lees ook: Badmintonduo Piek en Seinen uitgeschakeld in kwartfinales

Het Nederlandse koppel merkte pas bij het inslaan hoeveel erger het was dan op andere dagen. "We moesten in een minuut aanpassen en de tactiek veranderen en dat ging dus niet helemaal goed", vervolgde Piek. "We probeerden vanaf het begin veel te snel te scoren en maakten in ons ongeduld te veel onnodige fouten. Zij pakten veel te makkelijk de punten af van ons."

De 29-jarige Piek gaf ook toe dat een zege tegen het als vierde geplaatste koppel Lee Sohee/Shin Seungchan niet voor de hand lag.

"Ik hoopte op een intens slechte dag bij hen, maar ze hadden zich goed voorbereid. Eerlijk is eerlijk; zij lieten wel zien waarom zij de nummers vier van de wereld zijn en wij achttiende. In de tweede game hebben we nooit voorgestaan, maar kwamen we op karakter goed terug. Dat maakt de uitschakeling iets minder zuur."

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen