AZ wint na Panathinaikos ook van OFI Kreta [video]

ANP
Dirkshorn

AZ heeft in de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen ook de tweede wedstrijd tegen een Griekse tegenstander gewonnen. Drie dagen na de zege op Panathinaikos (3-0) zette het elftal van trainer Pascal Jansen woensdag OFI Kreta met 2-0 aan de kant in Dirkshorn.

Albert Gudmunsson opende in de 8e minuut de score. In de 58e minuut zorgde invaller Jorn Berkhout voor de tweede treffer tegen de nummer 13 van Griekenland van vorig seizoen.

Bij AZ deden internationals Teun Koopmeiners, Owen Wijndal en Marco Bizot niet mee. Het drietal zat niet in de wedstrijdselectie, maar was wel als toeschouwer in Dirkshorn aanwezig. Koopmeiners, Wijndal en Bizot hopen deze zomer een transfer te maken, in navolging van Calvin Stengs, die onlangs de overstap maakte naar OGC Nice.

De Nederlanders Jonathan de Guzman, Mike van Duinen en Luc Castaignos hadden een basisplaats bij OFI Kreta. Doelman Boy Waterman deed niet mee.

AZ won eerder in de voorbereiding van NEC (4-1) en TOP Oss (3-0), speelde gelijk tegen Anderlecht (1-1) en Racing Genk (1-1) en verloor van RB Leipzig (1-0). De Alkmaarders spelen zaterdag thuis tegen Real Sociedad en zondag 8 augustus tegen Torino. AZ start de competitie zaterdag 14 augustus met een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Donderdag 19 augustus en donderdag 26 augustus staan de play-offs van de Europa League voor de Noord-Hollanders op het programma.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen