Hennepplanten aangetroffen in woning neergeschoten man Noord-Scharwoude

Agenten in de 2e Lage Hoekstraat.© Foto Michel van Bergen

Roel van Leeuwen
Noord-Scharwoude

De 51-jarige man die vorige week werd neergeschoten in zijn woning in Noord-Scharwoude wordt nu zelf ook verdacht. In de woning werden immers tientallen hennepplanten aangetroffen.

De politie bevestigt de vondst van de hennepplanten in de woning aan de Oranjestraat en meldt dat de man verdacht wordt van het overtreden van de Opiumwet.

,,Het Openbaar Ministerie zal zich hierover buigen en wij gaan hier nog met hem over in gesprek, maar wat ons betreft is hij nog vooral slachtoffer van een woningoverval dat is een zwaarder delict’’, aldus een politiewoordvoerder. Volgens hem zijn de hennepplanten inmiddels uit het huis verwijderd.

Lees ook: Man zwaargewond na schietincident in Noord-Scharwoude [video]

De 51-jarige man ligt nog altijd in het ziekenhuis. ,,Hij is niet levensbedreigend gewond, maar ondergaat wel een intensieve behandeling’’, aldus de politiewoordvoerder.

Mogelijk waren de overvallers op de hoogte van de aanwezigheid van de hennepplanten toen ze donderdagochtend 22 juli in na 04.00 uur eerst in een voor bewoning gereedgemaakte schuur inbraken en daar een 37-jarige bewoner vastbonden.

Eerste hulp

Daarna wisten ze de hoofdwoning binnen te komen, waarbij de 51-jarige bewoner, mogelijk na een worsteling, werd neergeschoten. Nadat de overvallers op de vlucht waren geslagen, wist het slachtoffer de straat te bereiken. Daar werd hij door een buurvrouw gevonden. Die verleende eerste hulp totdat de hulpdiensten waren gearriveerd en hij naar het ziekenhuis kon worden vervoerd.

Getuigen verklaarden meerdere mannen of jongens te hebben zien wegrennen. Zij zijn vermoedelijk in een witte personenauto weggereden.

De politie heeft nog geen verdachten weten aan te houden. De politiewoordvoerder verklaart dat de 37-jarige man die was vastgebonden, niet wordt verdacht van het overtreden van de Opiumwet.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.