Politie ontdekt crystal meth ter waarde van 1 miljoen in Wormer, zes personen aangehouden

Wormer

In een onderzoek naar de productie van synthetische drugs heeft de politie een drugslab in Wormer ontmanteld. In het drugslab werd een grote hoeveelheid methamfetamine ontdekt met een straatwaarde van 1 miljoen euro. Zes verdachten zijn aangehouden.

Het onderzoek startte begin 2021 na informatie te hebben ontvangen via de gekraakte PGP-chatdienst EncroChat. Het onderzoek richtte zich op verdachten die zich vermoedelijk bezighielden met de productie van synthetische drugs, waaronder methamfetamine.

Het onderzoek bracht de recherche in mei van dit jaar naar een drugslab in een bedrijfspand in Wormer waar methamfetamine werd geproduceerd.

Rechercheurs vonden chemicaliën voor de productie van synthetische drugs alsmede een grote hoeveelheid methamfetamine met een straatwaarde van 1 miljoen euro. Dit werd door de politie vernietigd. In totaal hebben agenten vier locaties in Halfweg, Wormer en Zwanenburg doorzocht.

Naast goederen om synthetische drugs te produceren werden er ook vuurwapens aangetroffen. De goederen en de vuurwapens zijn door de politie in beslag genomen.

Zes aanhoudingen

De ontmanteling van het drugslab in Wormer leidde de recherche naar zes verdachten. In totaal zijn vijf mannen en een vrouw in de leeftijdscategorie van 29 t/m 63 jaar uit Uitgeest, Zaandam, Zaandijk en Zwanenburg gearresteerd. De politie en het Openbaar Ministerie vermoeden dat de verdachten naast het drugslab in Wormer betrokken zijn bij meerdere productielocaties van synthetische drugs in Nederland.

Twee van de zes verdachten (een 29-jarige en een 32-jarige man, beiden uit Zwanenburg) zitten sinds hun aanhouding in mei vast. De vier andere verdachten zijn heengezonden, maar blijven wel verdacht.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.